خبر و اطلاعیه

  • سلسله نشست‌های «تبارشناسی حقوق در ایران»: حقوق عمومی، حقوق خصوصی، حقوق دولتی
  • نشست نقد و بررسی: شوکران جهل؛ دیدار با اندیشه نیکلاس کوزایی در آیینه آثارش

    نشست نقد و بررسی: شوکران جهل؛ دیدار با اندیشه نیکلاس کوزایی در آیینه آثارش

    نشست نقد و بررسی شماره سوم و چهارم نقدنامه علوم انسانی شوکران جهل؛ دیدار با اندیشه نیکلاس کوزایی در آیینه آثارش به همت گروه علم و فناوری شورای بررسی متون برگزار می شود.
  • متن‌خوانی رسالۀ «اساس آلمان» هگل (۲)

    متن‌خوانی رسالۀ «اساس آلمان» هگل (۲)

    متن‌خوانی رسالۀ «اساس آلمان» هگل (۲) توسط گروه علوم سیاسی با همکاری گروه فلسفه شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی برگزار می‌شود.
  • حلقۀ متن‌خوانی رسالۀ اصول مدیریت علمی اثر فردریک تیلور

    حلقۀ متن‌خوانی رسالۀ اصول مدیریت علمی اثر فردریک تیلور

    حلقۀ متن‌خوانی رسالۀ اصول مدیریت علمی اثر فردریک تیلور به همت گروه مدیریت و سیاستگذاری شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی برگزار می‌شود.
  • کرانه‌های بازار/ شمارۀ پنجم نقدنامه علوم انسانی منتشر شد

    کرانه‌های بازار/ شمارۀ پنجم نقدنامه علوم انسانی منتشر شد

    شمارۀ پنجم نقدنامه علوم انسانی به همت گروه اقتصاد شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی منتشر شد. در این شماره علاوه بر برگردانِ مقالۀ ۱۹۷۸ فردریش هایک در باب لیبرالیسم به زبان فارسی، پنج مقاله از اساتید و پژوهشگران خارجی و ایرانی از جمله دکتر ویکتور وانبرگ برای بازخوانی تفکر هایک منتشر شده است. همچنین این شماره برای ارزیابی معاصر راهی که هایک در اقتصاد آزاد گشود، میزبان یادداشت‌هایی از استاد دکتر همایون کاتوزیان و دیگر پژوهشگران است. در پایان نیز، گزارش میزگردی با حضور عده‌ای از نویسندگان این شماره نقدنامه تنظیم و منتشر شده است.
  • شوکران جهل/ شمارۀ سوم و چهارم نقدنامه علوم انسانی منتشر شد

    شوکران جهل/ شمارۀ سوم و چهارم نقدنامه علوم انسانی منتشر شد

    شمارۀ سوم و چهارم نقدنامه علوم انسانی به همت گروه مطالعاتِ علم و فناوری شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی منتشر شد.
  • حلقه دانشجویی متن‌خوانی «تأملات» دکارت برگزار می‌شود

    حلقه دانشجویی متن‌خوانی «تأملات» دکارت برگزار می‌شود

    گروه فلسفه شورای بررسی متون و کتب علوم انسانیِ، حلقه دانشجویی متن‌خوانی «تأملات دکارت» برگزار می‌کند.
  • فلسفه در «متن» تحقق پیدا می‌کند/ در باب تمرکز شورای بررسی متون بر متون کلاسیک فلسفی و علوم انسانی

    فلسفه در «متن» تحقق پیدا می‌کند/ در باب تمرکز شورای بررسی متون بر متون کلاسیک فلسفی و علوم انسانی

    نشست «چرایی و چگونگی رجوع به متون کلاسیک فلسفی» به همت شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی برگزار شد و در آن دکتر محمدتقی طباطبایی به باین دیدگاه های خود پرداخت. به گفته مدیر گروه فلسفه شورای بررسی متون، خوانش متون کلاسیک فلسفه، ما را تنها با مفاهیم و نظریات فلسفی آشنا نمی‌کند؛ بلکه ما را با پرسش‌هایی اساسی درگیر می‌کند که خود این متون، در مواجهه با آنها متولد شده و تالیف یافته‌اند. به همین جهت است که هیچ‌گاه متون آموزشی و تاریخ فلسفه‌ها و حتی پژوهش‌‌های فلسفی نمی‌توانند جای متون کلاسیک را بگیرند. بنابراین کار فلسفی تنها در مواجهه با این متون ممکن می‌شود و اهالی فلسفه تنها در مواجهه با این متون می‌توانند با پرسش‌های اساسی خود روبه‌رو شوند.
  • گزارش نشست "در نسبت فلسفه و سیاست"

    گزارش نشست "در نسبت فلسفه و سیاست"

    نشست «در نسبت فلسفه و سیاست» به همت شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی، ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۲ در دانشگاه تهران برگزار شد. در این نشست که مساله اصلی ایده‌های فلسفی کارل اشمیت و ارتباط آن با سیاست است، مسعود سیناییان دانش‌آموخته دانشگاه سوربن و LSE،  اباصالح تقی‌زاده‌طبری دبیر گروه علوم سیاسی شورای بررسی متون علوم انسانی و دبیر گروه گفتار سیاسی موسسه علم و سیاست اشراق و احمد رجبی عضو هیات‌علمی گروه فلسفه دانشگاه تهران و عضو شورای علمی گروه فلسفه شورای بررسی متون علوم انسانی  تفسیر خودشان را از این ایده بیان می‌کنند.
  • گزارش تفصیلی کرسی نقد نظم جهانی و عصر پساسکولار؛ نقدی بر نگرش کیسینجر به نظم اسلامی

    گزارش تفصیلی کرسی نقد نظم جهانی و عصر پساسکولار؛ نقدی بر نگرش کیسینجر به نظم اسلامی

    کرسی نقد "نظم جهانی و عصر پساسکولار؛ نقدی بر نگرش کسینجر به نظم اسلامی به همت گروه تمدن شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی، با ارائه حجت الاسلام دکتر مجتبی عبدخدایی و نقد دکتر محمدعلی فتح‌الهی و خانم دکتر طیبه محمدی‌کیا و دبیری دکتر حسن نیلی در نیمه اسفندماه ۱۴۰۲ برگزار شد.