خبر و اطلاعیه - آرشیو
مصاحبهی خبرگزاری ایلنا با دکتر قبادی در خصوص موضوع اسناد فرهنگی آسیا
من احترام بسیار فراوانی برای استاد گلشنی قائلم و دغدغهی ایشان را درک میکنم و مطمئنم دغدغهشان درست است، اما ایشان مطمئن باشند که بههیچوجه رسالت و وظایف و فعالیتهای این واحد نهتنها کم نخواهد شد، بلکه تقویت هم خواهد شد
ادامه مطلبهفتمین هماندیشی «باززایی الهیات در عصر پساکرونا» برگزار میشود
هفتمین هماندیشی جایگاه مطالعات قرآنی در اعتلای علوم انسانی باززایی الهیات در عصر پساکرونا چهارشنبه، ۶ اسفند ۹۹
ادامه مطلبآثار دکتر عاصی و دکتر نصراللهزاده در میان نامزدهای کتاب سال
آثار برتر بخش زبانشناسی هم معرفی شدند. در بخش زبانشناسی، آثار معرفی شده برای نامزدی کتاب سال معرفی شدند که نام دو استاد و محقق پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز در اینمیان دیده میشوند.
ادامه مطلبگزارش نشست «جنبش شیخمحمد خیابانی» گالری
قیامها و جنبشهای سیاسی در ایران پس از انقلاب مشروطیت، یکی از مهمترین رویدادهای صحنهی سیاسی و اجتماعی تاریخ معاصر ایران بهشمار میرود.
ادامه مطلبلغو نشست؛ نشست «نقد کتاب قطرهها» لغو شد
لغو نشست برگزاری نشست «نقد کتاب قطرهها» بنا به دلایلی لغو شد تاریخ جدید برگزاری این نشست اعلام خواهد شد
ادامه مطلبگزارش جشن میلاد حضرت زهرا(س) و بزرگداشت مقام زن و مادر
با توجه به شرایط اجتماعی زمانه و عصر حضرت زهرا(س) که کلیهی امور حتی مزار ایشان فریاد ناشناختگی و گمنامی میزدند، ما بهعنوان پژوهشگر و محقق وظیفه داریم ابعاد عطرآگین وجود معنوی فاطمهی زهرا(س) را بشناسیم و دستاوردهای تربیتی حضرت را برای فرزندانشان بهصورت مسئلهمندانه بشکافیم
ادامه مطلبدکتر قدیری ابیانه: یکی از مشکلات کشور، تصور غلط از ارقام درآمدها و اختلاسهاست
متأسفانه تصور مردم از درآمدهای کشور خیلی باورناپذیر است و این تصور که رقم درآمدها و اختلاسها بالاست زمینه را برای اغتشاش آماده میکند و نتیجه این میشود که برخی تصور کنند، همه دزدند. یکی از کارهای واجبی که ما باید بکنیم این استکه برخی تصورات غلط را در اذهان عمومی روشن کنیم که این تصورات غلط آثار انسانی و جامعهشناسی دارد
ادامه مطلبگزارش نقد کتاب «گفتوگویی میان هگل و فیلسوفان اسلامی» گالری
افلاطون در زمانهای میزیست که آتن دیگر قوت قبلی را نداشت و سوفسطائیان مجال بروز کرده و فلسفه را به حاشیه برده بودند. در این هنگام، افلاطون بنیاد مابعدالطبیعه را میگذارد و از حقیقتی صحبت میکند که در حال از دست رفتن بود. فیلسوف به گسیختگی و بیپایگی در بنیاد فلسفه توجه میکند و البته هیچ کس به اندازهی فیلسوف به این امر توجه نمیکند// معاصرت به معنای پذیرفتن اندیشههای معاصر نیست بلکه به معنای درافتادن با پرسشهای معاصر است. بر این اساس، معاصربودن به معنای پذیرفتن نسبیگرایی، نیهیلیسم یا پایان فلسفه نیست، بلکه همان روبهرو شدن با مسائل نامفهوم اکنون است که باید مفهوم شود، مانند فضای مجازی و ... .
ادامه مطلبهمایش بینالمللی «بازاندیشی آرای استاد مطهری در مواجهه با مسائل روز» برگزار میشود
با همکاری کرسی مطهریپژوهی پژوهشگاه برگزار میشود؛ همایش بیناللملی بازاندیشی آرای شهید مطهری در مواجهه با مسائل روز؛ با حضور شخصیتهای مختلف علمی داخلی و خارجی از کشورهای مختلف به صورت مجازی برگزار خواهد شد، ازجمله اینکه؛ مراسم افتتاحیه در روز یکشنبه ۱۲ بهمن ساعت ۱۸:۳۰ با سخنرانی آیتالله جوادیآملی و دو متفکر غربی و عربی برگزار میشود.
ادامه مطلبفریدون شیرینکام: برای رهایی از تلهی ناکامیهای صنعتیشدن، باید سرمایههای ماهر انسانی را حفظ کنیم
تاریخ ۹۰ ساله به ما نشان میدهد رشد و توسعه بنگاههای خصوصی عمدتاً به صورت ۵ تا ۱۰ ساله بهخوبی پیش میرود، پس از آن عمدتاً به بقا میاندیشند، یا پس از ۲۰ تا ۳۰ سال برچیده میشوند. بنگاههایی که توانستند در طی ۶۰ تا ۸۰ سال به فعالیت خود ادامه دهند، عمدتاً بنگاههای دولتی بودند که با استفاده از یارانه به بقای خود ادامه میدادند. همچنین برخی مؤسسات مربوط به صنایع غذائی مثل تولید روغن، لوازم بهداشتی، خانگی و... بودند که بهدلیل نیاز و بازار مطئمن، در سطح ملی و اکثراً دولتی به فعالیت خود ادامه دادند.
ادامه مطلبمتن نشست «از کیهانشناسی قرآنی تا تاریخ قرآن»
مهمترین پرسشها این است که، متن قرآن توسط چند نفر تألیف شده؟ در چه زمانی تألیف شده و این تألیف در چه منطقهای از لحاظ جغرافیایی صورت گرفته است؟
ادامه مطلب