اخلاق در زندگی کنونی و شرایط اخلاقی پیشرفت و اعتلای علوم انسانی
امروز می بایست در نسبت میان علم و اخلاق تامل کرد. احساس این نیاز یک حادثه مهم در تاریخ تفکر معاصر است. این نسبت را از وجهه نظرهای مختلف میتوان بررسی کرد :
ادامه مطلبامروز می بایست در نسبت میان علم و اخلاق تامل کرد. احساس این نیاز یک حادثه مهم در تاریخ تفکر معاصر است. این نسبت را از وجهه نظرهای مختلف میتوان بررسی کرد :
ادامه مطلبدشواری در فهمِ چیستی و ماهیت علوم انسانی، به تعریف چیستی و ماهیت موضوع های علوم انسانی نیز تعمیم یافته است و به همین دلیل در تعریف علوم تربیتی به عنوان یکی از موضوع های علوم انسانی، اتفاق نظر وجود نداشته است و تعاریف از آن بر اساس پارادایم های مختلف علوم انسانی متفاوت بوده است.
ادامه مطلببا پیروزی انقلاب اسلامی بومی سازی علوم انسانی به صورت یکی از دغدغه های پایدار مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران درآمد و سیاست ها و برنامه های مختلفی برای بومی سازی این دسته از علوم از سه و نیم دهه پیش تعریف و تصویب شد. اما با گذشت این سال ها مواضع متفاوتی نسبت به کارنامه بومی سازی علوم انسانی اتخاذ شده است ناشی از نوعی ابهام می باشد
ادامه مطلبباستانشناسی که هدف آن یافتن گمشده ها، و پاسخ به چراها و چگونه های بی جواب درباره گذشتههای بشر است یکی از جوان ترین شاخه های علمی در گروه علوم انسانی است با قدمتی کمتر از دویست سال در دنیا. از اوایل قرن ۱۹ زیربنای نظری باستانشناسی با سرعت گسترش یافت و از فرضیهپردازی و گردآوری آثار باستانی درصدد تشریح و تحلیل منظم بقایای مادی برآمد. اما آغاز تحولات جدی در باستانشناسی دهه ۱۹۶۰ م. بود که به تدریج رویکرد های باستانشناسی در قالبها و مکتبهائی چون روندگرا، پس روندگرا، تاریخ فرهنگی و مارکسیسم با دیدگاه های نظری خود ادامه یافتند.
ادامه مطلبدر هر جامعه ای برای پیشرفت و اعتلاء علوم و رشته های دانشگاهی مربوط به آن، نیاز به بررسی و ارزیابی مستمر برنامه آموزشی آن رشته علمی به ویژه از حیث مهارت افزایی دانش آموختگان آن وجود دارد. برنامۀ آموزشی حلقۀ اتصال دانشجویان به دانش و مهارت بوده و بستری است که دانش¬آموختگان در آن با کسب تخصص¬های لازم، برای ورود به بازار کار آماده می¬شوند. با ارزیابی مداوم و مستمر برنامه های آموزشی یک رشته علمی می توان به میزان مهارت¬افزایی، تخصص¬گرایی و کاربردی¬ بودن آن پی برد و به شناختی از تناسب آن با نیازهای جاری کشور و بازار تقاضای آن دست یافت.
ادامه مطلبرشد فزاینده آموزش عالی کشور و افزایش نسبی جمعیت دانشجویی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، انتظار تأمین نیازهای جامعه را در تمامی عرصههای علمی و تخصصی افزایش داده است. برنامهریزی مناسب آموزشی برای آمادهسازی و ایفاء نقش مؤثر دانشآموختگان در موقعیتهای شغلی در بخشهای دولتی و خصوصی که از جمله اقدامات راهبردی است، نیازمند توجه توأمان به دانشافزایی و کسب مهارت است.
ادامه مطلبفارغ التحصیلان رشته ادبیات فارسی عمدتاً در بخش عمومی، بخش آموزش، رسانهها، صنایع فرهنگی، صنایع خلاقیت و فعالیتهای مربوط به ترویج فرهنگ و تمدن ایران شاغل میشوند. آنها میتوانند مسؤولیتهای مختلفی را در بخشهای فرهنگی و اجرایی جامعه عهدهدار شوند، از آنجمله : خدمت در کسوت معلمی در مراکز آموزشی، قبول مسؤولیت در مراکزی همچون بخشداری، فرمانداری، شهرداری، استانداری به عنوان کارشناس فرهنگی یا در صورت داشتن شرایط لازم در سمت بخشدار ، فرماندار و …؛ جایگاه نویسنده، ویراستار، در صدا و سیما و یا مراکز تولید چاپ و نشر، فعالیت در ثبت احوال و اسناد و یا کتابخانههای عمومی و خصوصی- اشتغال در مراکز تحقیقاتی و پژوهشی وغیره.
ادامه مطلب