نشست ایران و بحران نظریه حقوق اساسی
نشست نقد و بررسی "کتاب درآمدی بر حقوق اساسی نانوشته" به همت گروه فقه و حقوق شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی در روز شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می گردد
ادامه مطلبنشست نقد و بررسی "کتاب درآمدی بر حقوق اساسی نانوشته" به همت گروه فقه و حقوق شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی در روز شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می گردد
ادامه مطلببخش دوم گفتوگوی ایبنا با محمدحسن نیلی: مشکل این است که ما علم را به school یا به عبارتی وضع مدرسیِ آن تقلیل داده ایم و بدتر آن که آن را نیز به کلاس درس و ملزومات آن محدود کرده ایم، در نتیجه تاکید رفته روی اصلاح سرفصل دروس! خب طبیعتا این مسیر راهی به تحول علم پیدا نخواهد کرد. اگر علم میخواهد متحول شود باید جدی گرفته شود یعنی به نحو دیگری مالِ خود شود. فرآیند مالِ خود کردن علم در بازخوانی انتقادی نقاط تاسیس و تکوین علوم اتفاق می افتد. این همان چیزی است که ما از مفهوم «بازخوانی» انتظار داریم که در نقدنامه مورد توجه است.
ادامه مطلببخش اول گفتوگو با دکتر محمدحسن نیلی، دبیر شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی: مسئله اصلی ما در شورا پیگیری تحول علوم انسانی از دریچه «نقد» است. موضع ما وارد شدن در خود چرخه علم از دریچه بازخوانی متون اصلی است البته از منظری تازه و متوجه به مسائلی تازه. مسئله اینجاست ما اگر بخواهیم به علوم انسانی بپردازیم و آن را متحول کنیم، نیاز داریم به اینکه بدانیم علوم انسانی در چه موقعیتی است تا بخواهیم نقد کنیم، بتوانیم به آن بپردازیم و کار جدید روی آن کنیم.
ادامه مطلبرضا داوری اردکانی به مناسبت هفته پژوهش، در مراسم رونمایی از شماره اول نقدنامه علوم انسانی و دو اثر دیگر درباره وی، در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی حاضر شد. اولین شماره «نقدنامه علوم انسانی» که توسط شورای بررسی متون علوم انسانی منتشر شده است، به کتاب «فارابی، مؤسس فلسفه اسلامی» پرداخته است.
ادامه مطلبحلقۀ متنخوانی رسالۀ Legality and Legitimacy (قانونیت و مشروعیت) به همت گروه فقه و حقوق شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی برگزار میشود.
ادامه مطلبحلقۀ متنخوانی رسالۀ دولت عقلانی اثر ماکس وبر به همت گروه علوم سیاسی شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی از ۲۶ آذر ۱۴۰۲ برگزار میشود.
ادامه مطلب