معرفی کتاب:

کتاب روان شناسی رسانه‌های اجتماعی با ترجمه دکتر اجاق منتشر شد

۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۰۸:۲۷ کد : ۲۵۴۰۷ خبر واطلاعیه معرفی‌کتاب تازه ها
کتاب روان شناسی رسانه‌های اجتماعی  با ترجمه دکتر اجاق منتشر شد

کتاب «روان شناسی رسانه های اجتماعی» نوشته‌ی سیاران مک ماهون و با ترجمه دکتر سیده زهرا اجاق دانشیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی توسط انتشارات لوگوس  و در 125 صفحه در اردیبهشت 1403 روانه بازار شد.
مک ماهون در این کتاب به بررسی اثرات روان‌شناختی رسانه‌های اجتماعی بر افراد و جامعه می‌پردازد. نویسنده در فصل نخست، تاریخچه‌ی تکامل رسانه‌های اجتماعی از ظهور وبلاگ‌نویسی تا شبکه‌های اجتماعی پرطرفدار امروزی مانند فیس‌بوک و توییتر را بررسی می‌کند
.

در فصل بعدی، انگیزه‌ها و رفتارهای مختلف کاربران در رسانه‌های اجتماعی مورد بحث قرار می‌گیرد. مک ماهون با ارجاع به مطالعات متعدد، توضیح می‌دهد چرا برخی افراد تمایل زیادی به استفاده از این پلتفرم‌ها دارند. او همچنین به پدیده‌هایی مانند حسادت در شبکه‌های اجتماعی می‌پردازد. در ادامه، مک ماهون به صورت عمیق‌تری به دلایل گرایش برخی افراد به اعتیاد به رسانه‌های اجتماعی می‌پردازد. او توضیح می‌دهد که چگونه ویژگی‌هایی مانند پاداش متناوب، امکان بی‌پایان دنبال‌کردن لینک‌ها و دوپامین آزاد شده در مغز هنگام دریافت لایک و کامنت، می‌تواند منجر به الگوهای استفاده اعتیادآور شود. او سپس تحقیقاتی را مرور می‌کند که نشان می‌دهد افراد دارای ویژگی‌های شخصیتی خاصی مانند درون‌گرایی یا برون‌گرایی پایین و تمایل به مقایسه‌ی اجتماعی، بیشتر در معرض خطر اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی هستند.

یکی از فصل‌های کلیدی کتاب، به بررسی تأثیرات منفی بالقوه رسانه‌های اجتماعی مانند اعتیاد، افسردگی و اضطراب اختصاص دارد. نویسنده شواهدی ارائه می‌کند مبنی ‌بر اینکه چگونه مصرف بیش‌از‌حد رسانه‌های اجتماعی می‌تواند با کاهش رضایت از زندگی همراه باشد.

در فصل پایانی، مک ماهون به برخی کاربردهای مثبت روان‌شناسی رسانه‌های اجتماعی اشاره می‌کند. به‌عنوان مثال، نقش شبکه‌های اجتماعی در تسهیل ارتباطات و حمایت اجتماعی. او همچنین پیشنهادهایی برای استفاده‌ی سالم و مفید از رسانه‌های اجتماعی ارائه می‌دهد.

کتاب «روان‌شناسی رسانه­‌های اجتماعی» با رویکردی جامع به بررسی جنبه‌های گوناگون روان‌شناختی محبوب‌ترین رسانه‌های دیجیتالی معاصر می‌پردازد و با بهره‌گیری از یافته‌های روان‌شناسی، جامعه‌شناسی و علوم اعصاب، دیدگاهی عمیق نسبت به تعامل انسان و فناوری‌های دیجیتال نوین ارائه می‌دهد. خواندن این کتاب به درک بهتر تأثیرات این فناوری‌ها بر ذهن و رفتار انسان کمک شایانی می‌کند.

پژوهشکده مطالعات فرهنگی و ارتباطات انتشار این کتاب را به خانم دکتر اجاق تبریک می گوید.