
آرشیو اخبار


مواجهه جمهوری اسلامی ایران در خصوص سیاستهای دولت جدیدآمریکا
منطق مواجهه جمهوری اسلامی ایران با آمریکا از نظر رهبر انقلاب؛ دشمن و دشمنشناسی بهصورت کلی و مسئلهی آمریکا و ارتباط و مذاکره با دولت آمریکا بهصورت خاص از پرتکرارترین مطالب در بیانات رهبر انقلاب اسلامی است. محتوای بسیار زیادی در این زمینه از سوی ایشان تولید شده و این بحث از ابعاد مختلفی مورد توجه و تبیین قرار گرفته است. میتوان در یک «تقسیمبندی کلان» مسئلهی ایران و آمریکا و مذاکره و ارتباط جمهوری اسلامی با دولت آمریکا را در اندیشهی رهبر انقلاب در سطح و لایه دستهبندی کرد: - لایهی مبنایی و مکتبی - لایهی تجربهی تاریخی - لایهی سیاسی و دیپلماتیک این موضوع در این سه سطح مورد تحلیل و تبیین حضرت آیتالله خامنهای قرار گرفته و البته وجوه فنیِ چرایی رد ایدهی مذاکره و ارتباط با آمریکا، بیشتر در لایهی سیاسی و دیپلماتیک توضیح داده شده است. پژوهشکده مطالعات سیاسی و روابط بین الملل و حقوق با همکاری گروه پژوهشی مطالعات راهبردی سیاست و امنیت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با توجه به سخنان اخیر حضرت آیت الله خامنه ای در مدل مواجهه و مذاکره با دولت آمریکا نشستی را برگزار خواهد کرد با موضوع مواجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص سیاستهای دولت جدیدآمریکا
ادامه مطلب
بررسی مناسبات فقها و صوفیان در نیمه اول عصر صفویه
پیوستگی دین و دولت در حکومت صفویه (۱۱۳۵- ۹۰۷ ق.)، سبب شده تعامل دو نهاد دینی و سیاسی و چگونگی آن از مسائل مهم پژوهش این دوره باشد در این خصوص پژوهشکده مطالعات سیاسی و روابط بین الملل با همکاری گروه پژوهشی راهبردی سیاست و امنیت برای واکاوی این مسئله در بعدهای گوناگون سلسله نشستهایی را با عنوان کلی دین و دولت در عصر صفویه برگزار خواهد کرد.
ادامه مطلب
روابط ایران و ترکیه در پرتو تحولات سوریه پس از اسد/محمد فرازمند
ترکیه از همسایگان مهم جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود. به رغم برخی فراز و نشیبها در مناسبات، حفظ و بهبود روابط با آنکارا همچنان یکی از اولویتهای مهم تهران محسوب میشود. ناآرامیها و بحران داخلی در سوریه از سال ۲۰۱۱ یکی از متغیرهای کلیدی اثرگذار بر روابط ایران و ترکیه بوده و باعث ایجاد مشکلاتی در مناسبات بین طرفین شد. سقوط حکومت بشار اسد و تسلط معارضین بر دمشق، به تغییر شرایط سوریه منجر شده و این تحول برای بازیگران محوری منطقه از جمله ترکیه و ایران پیامدهای خاص خود را دارد. هر چند که ترکیه سقوط حکومت اسد را به عنوان فرصتی برای خود قلمداد میکند، اما تحولات جدید در این کشور چالشهایی را نیز برای آنکارا در پی دارد. در مقابل سقوط حکومت سوریه برای ایران نامطلوب قلمداد شده و از منظر برخی به زیان منافع منطقهای آن تلقی شده است. در چنین شرایطی در حالی که ابعاد سیاسی و اقتصادی مناسبات همچنان برای تهران و آنکارا مهم تلقی میشود، بررسی تاثیرات تحولات سوریه بر روابط دو کشور اهمیت یافته است. در این راستا در این نشست ضمن اشاره به تحولات جدید سوریه و نگرشهای ایران و ترکیه به این تحولات، روابط دو کشور در پرتو شرایط نوین منطقهای مورد ارزیابی قرار میگیرد.
ادامه مطلب