آشنایی با تاریخ و باستانشناسی هخامنشیان در قفقاز
دوره آموزشی «کارگاه آشنایی با تاریخ و باستانشناسی هخامنشیان در قفقاز» با همکاری پژوهشکده تاریخ ایران پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 27 آذر ماه 1400 بصورت مجازی برگزار میشود.
از جمله موضوعات مغفول مانده در مطالعات تاریخی ایران باستان، آثار و ابعاد تاریخ حکومتهای ایرانی در خارج از مرزهای کنونی است. منطقهی قفقاز جنوبی نیز که شامل کشورهای امروزی گرجستان، آذربایجان و ارمنستان است در روزگار باستان بخشی از گسترهی پهناور امپراتوری هخامنشی بوده است. با اینحال در فهرستهای رسمی هخامنشیان تنها به نام ارمنستان اشاره شده و اشارهای به مناطق گرجستان و آذربایجان نشده است. بنابراین وضعیت این مناطق در طول این بازه زمانی از تاریخ ایران میتواند مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
منابع نوشتاری برجای مانده از این دوران اطلاعات محدودی از منطقه مورد بحث به دست دادهاند. بنابراین برای بازآفرینی تاریخ این مقطع نیاز به بررسی آثار و شواهد باستانشناسی است. بررسی نوشتههای مورخان و یافتن ارتباط بین نوشتههای آنها و دادههای باستانشناسی نمودهای ویژه و تازهای از تاریخ دوران هخامنشی را آشکار میسازد که تا بحال در مطالعات پژوهشگران ایرانی چندان جایگاهی نداشته است و بنابراین پرداختن به این موضوع لازم و ضروری است.
نظر شما :