پنجاه‌وهفتمین نشست شورای پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی:

بررسی اصلاحات علمی و برنامه‌ریزی هفته پژوهش

۰۶ آذر ۱۴۰۳ | ۱۴:۱۹ کد : ۲۵۹۲۳ مهمترین اخبار
تعداد بازدید:۵۵
پنجاه‌وهفتمین جلسه شورای پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، ۵ آذر ۱۴۰۳ برگزار شد. در این جلسه، موضوعاتی همچون برنامه‌های هفته پژوهش، نحوه اصلاح فوق‌العاده جهش علمی اعضای هیأت علمی، و بررسی برنامه پژوهشی دکتر علیرضا ملایی توانی درباره تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین، پیشنهادهایی برای تعیین حد نصاب امتیاز ترفیع و ارزیابی برنامه‌های پژوهشی آتی ارائه شد.
بررسی اصلاحات علمی و برنامه‌ریزی هفته پژوهش

بررسی نحوه تعیین حد نصاب لازم برای اعمال فوق‌العاده جهش علمی اعضای هیأت علمی پژوهشگاه

در ابتدای جلسه دکتر مهدی معین‌زاده، معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه با اشاره به مباحث جلسه گذشته شورا درباره نحوه اصلاح فوق‌العاده جهش علمی، به تبیین فرایند تعیین حد نصاب درنظر گرفته شده برای هریک از پژوهشکده‌ها، مراکز و گروه‌های مستقل پژوهشی پرداخت. وی در ادامه با اشاره به تفکیک صورت گرفته میان تعیین حد نصاب برای اعضای هیأت علمی پژوهشکده‌ها با اعضای مراکز و گروه‌های مستقل پژوهشی گفت: در پژوهشکده‌ها میانگین جمع امتیازات ترفیع اعضای هریک از آنها، به عنوان حد نصاب لازم برای اعمال کامل فوق‌العاده جهش علمی ملاک قرار گرفته است و برای اعضای مراکز و گروه‌های مستقل پژوهشی، میانگین جمع امتیازات ترفیع کل اعضای پژوهشگاه محاسبه شده و ملاک اعمال کامل فوق‌العاده جهش علمی قرار خواهد گرفت.

سپس اعضای شورا به بحث و تبادل نظر دربارۀ نحوه احتساب میانگین و صورت‌های مختلف نحوه احتساب آن پرداختند و با توجه به مباحث صورت گرفته مقرر شد دکتر مسعود رضایی و دکتر مسعود قیومی پیشنهادهای خود را جهت طرح در جلسه آتی شورا تدوین نمایند.

بررسی برنامه‌های هفته پژوهش پژوهشگاه

سپس برنامه‌های در نظر گرفته شده برای مراسم هفته پژوهش سال جاری پژوهشگاه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این بخش، دکتر هادی وکیلی، مدیر پژوهشی و مسئول برنامه‌های هفته پژوهش پژوهشگاه، ضمن قدردانی از همکاری پژوهشکده‌ها، مراکز و گروه‌های مستقل پژوهشی و تشریح اقدامات صورت گرفته به‌منظور برگزاری شایسته مراسم هفته پژوهش، گفت: مراسم هفته پژوهش سال جاری از 24 تا 28 آذرماه در پژوهشگاه برگزار خواهد شد. وی یادآور شد شعار هفته پژوهش پژوهشگاه با عنوان «جهش علوم انسانی و تمدّن‌سازی» تعیین و انتخاب شده است.

دکتر وکیلی در ادامه با اشاره به برگزاری مراسم تقدیر و اهدای جوایز به نفرات برگزیده در مراسم هفته پژوهش ادامه داد: مطابق برنامه‌ریزی صورت گرفته نشست‌ها و برنامه‌هایی با عناوین «ارتباطات اسنادی کتابخانه‌ای و مجلات پژوهشگاه» در روز شنبه 24 آذرماه؛ «هوش مصنوعی و علوم انسانی» در روز یکشنبه 25 آذرماه؛ «نقش علوم انسانی در تمدن نوین اسلامی با تأکید بر آینده‌پژوهی» در روز سه‌شنبه 27 آذرماه؛ و «جامعه و علوم انسانی» در روز چهارشنبه 28 آذرماه برگزار خواهد شد. همچنین برای مراسم اصلی هفته پژوهش که روز دوشنبه 26 آذرماه برگزار خواهد شد بخش‌های متنوعی همچون تجلیل و قدردانی از استادان برجسته و پیشکسوت؛ پژوهشگران ممتاز؛ پژوهشگران برتر؛ پژوهشگران شایسته تقدیر؛ پژوهشگران دانشجویی برتر و... در نظر گرفته شده است.

بحث و تبادل نظر اعضای شورا درباره یک برنامه‌ پژوهشی

بخش پایانی جلسه شورا، به بحث و تبادل نظر اعضای شورا درباره برنامه پژوهشی پیشنهادی دکتر علیرضا ملایی توانی، عضو هیأت علمی پژوهشکده تاریخ ایران در زمینه تاریخ‌نگاری رسمی انقلاب اسلامی و ابعاد و جوانب مختلف آن اختصاص داشت.

در این بخش دکتر ملایی توانی به تشریح انواع تاریخ‌نگاری‌های صورت گرفته از انقلاب اسلامی و جریان‌های مختلف در این حوزه و هدف خود از این پژوهش پرداخت. سپس اعضای شورا به طرح نکات و مسائل درباره ابعاد و جوانب برنامه پژوهشی پیشنهادی پرداختند. ضرورت و اهمیت تفکیک میان تحلیل تاریخ‌نگارانه، فلسفه تاریخ و نظریه‌پردازی درباره تاریخ‌نگاری در برنامه پژوهشی پیشنهادی؛ ابهام‌ و شبهه درباره اصطلاح رسمی در عنوان برنامه پژوهشی؛ ارزش‌گذاری‌های صورت گرفته در تاریخ‌نگاری‌ها؛ ضرورت تعیین شاخص‌های مدنظر برای ارزیابی تاریخ‌نگاری‌ها؛ تمایز و تنوع تاریخ‌نگاری در دوره انقلاب اسلامی با دوران پیشین به ویژه دوره پهلوی و... از مهم‌ترین محورهای مورد بحث اعضای شورا بود.


نظر شما :