در پنجاه و ششمین جلسه شورای پژوهشی پژوهشگاه

"تصویب برنامه‌های پژوهشی، توسعه هوش مصنوعی و ارتقای مشارکت در هفته پژوهش"

*پنجاه و ششمین جلسه شورای پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ ۲۱ آبان ۱۴۰۳ در سالن اندیشه پژوهشگاه برگزار شد.*
۳۰ آبان ۱۴۰۳ | ۰۹:۰۰ کد : ۲۵۸۹۵ مهمترین اخبار
تعداد بازدید:۴
در این جلسه، ابتدا برنامه‌های پژوهشی انفرادی (نوع الف و ب) پیشنهادی اعضای هیأت علمی پژوهشکده‌های مختلف پژوهشگاه مورد بحث و تصویب قرار گرفت. همچنین، پیشنهاد دکتر مسعود قیومی، عضو هیأت علمی پژوهشکده زبان‌شناسی، در خصوص تشکیل گروه هوش مصنوعی مورد بررسی اعضای شورا قرار گرفت. در ادامه، نحوه ارتقاء مقالات علمی نشریات پژوهشی پژوهشگاه در سایت گوگل اسکالر نیز بررسی شد و اعضای شورا به ضرورت مشارکت فعال پژوهشکده‌ها و گروه‌های پژوهشی پژوهشگاه در برنامه‌های هفته پژوهش اشاره کردند.
"تصویب برنامه‌های پژوهشی، توسعه هوش مصنوعی و ارتقای مشارکت در هفته پژوهش"

در ابتدای جلسه، دکتر موسی نجفی، رئیس پژوهشگاه، پس از قرائت درود و صلوات بر پیامبر گرامی اسلام و اهل بیت معصومین، با نقل روایتی از مرحوم آیت‌ا... مجتهدی درباره چهار گوهر الهی در انسان، شامل عقل، دین، عمل صالح، و حیاء و عفت، سخن گفت. ایشان افزودند که هر یک از این گوهرها با صفات رذیله‌ای همچون غضب، حسد، غیبت و طمع در تضاد هستند و انسان باید با کنترل این صفات منفی، گوهرهای الهی خود را پرورش دهد.
در بخش دیگری از جلسه، دکتر نجفی از انتصاب دکتر مهدی بنایی جهرمی به ریاست پژوهشکده دانشنامه‌نگاری و دکتر نفیسه فقیهی مقدس به عنوان سرپرست شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی تقدیر کرد و برای این افراد آرزوی موفقیت کرد.
سپس، دکتر سید یاسر جبرائیلی و دکتر مریم قبادی، اعضای هیأت علمی پژوهشکده‌های تمدن اسلامی و مطالعات علوم قرآنی، به ارائه و تشریح برنامه‌های پژوهشی خود پرداختند. دکتر جبرائیلی در ادامه مباحث جلسه گذشته شورا، درباره برنامه پژوهشی خود در زمینه اقتصاد مردمی توضیح داد و دکتر قبادی نیز بر اهمیت بررسی تفاسیر شیعه در قرون 10 تا 12 تأکید کرد.
دکتر هادی وکیلی، مدیر پژوهشی پژوهشگاه، همچنین عناوین و مجریان برنامه‌های پژوهشی انفرادی (نوع الف و ب) پیشنهادی از پژوهشکده‌های مختلف از جمله پژوهشکده‌های تاریخ، فلسفه، زبان و ادبیات، تمدن اسلامی و مطالعات فرهنگی و ارتباطات را قرائت کرد. پس از بحث و تبادل نظر، این برنامه‌ها مورد تصویب و تنفیذ اعضای شورا قرار گرفت.
در بخش پایانی جلسه، دکتر مسعود قیومی، عضو هیأت علمی پژوهشکده زبان‌شناسی، پیشنهاد تشکیل گروه هوش مصنوعی را مطرح کرد. ایشان در ابتدا تعریفی از هوش مصنوعی ارائه داد و گفت که این مفهوم به شبیه‌سازی فرآیندهای ذهنی انسان از جمله تشخیص، یادگیری، تحلیل و تصمیم‌گیری اطلاق می‌شود. دکتر قیومی همچنین به اهمیت و جایگاه هوش مصنوعی در دنیای معاصر اشاره کرد و دیدگاه‌های مقام معظم رهبری در این زمینه را نقل نمود. ایشان به اقداماتی که در ایران در زمینه هوش مصنوعی انجام شده است، از جمله تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی ایران و راه‌اندازی پژوهشکده‌های تخصصی در این حوزه، اشاره کرد.


نظر شما :