۲۴ آبان ۱۳۹۵ | ۱۸:۳۰ کد : ۱۴۴۴۲ خبر و اطلاعیه
کارگاه آموزشی مبانی نوشتاری و مفهومی فلسفهٔ افلاطون

گروه تاریخ و تمدن غرب پژوهشکده غرب شناسی و علم پژوهی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

دکتر سید نعمت‌الله عبدالرحیم‌زاده

( پژوهشگر ادبیات و فلسفه)

برای درک فلسفه افلاطونی به عنوان تاثیر‌گذارترین حوزه فلسفی غرب لازم است تا « نوشتار و مفاهیم بنیادین این فلسفه » در بستر تاریخی آن مورد بحث قرار بگیرد. در این کارگاه به جای بررسی انتزاعی فلسفه افلاطونی، نگاهی مبتنی بر ریشه‌‌های فرهنگی‌-تاریخی آن مد نظر است و این که چگونه دموکراسی آتنی زمینه رشد و بلوغ اندیشه افلاطونی شد. بنابر این، مسئله اساسی در این بررسی بحث از افلاطون در متن فرهنگ و تاریخ یونان و به خصوص دموکراسی آتن است.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی :

شکل‌گیری نوشتار یونانی، بررسی اجمالی شعر کلاسیک (همر و هسیودس) و تاثیر آن بر اندیشمندان ایونی، بررسی اجمالی نوشتار اندیشمندان پیش‌سقراطی، نهضت فرهنگی سوفیست ها و تاثیر آن در ادبیات یونانی

بررسی سه مقوله اساسی زمان، مکان و شخصیت در محاورات افلاطونی با  تمرکز بر محاورات پروتاگوراس، جمهور و هم‌نوشی (میهمانی)

بررسی مفاهیم « فلسفه چیست و فیلسوف کیست؟، مبنای تاریخی مفهوم ایده و برداشت افلاطون از آن، چیستی رابطه خدا و انسان، عدالت در شهر، قانون به عنوان نقطه عطف چرخش تفکر افلاطونی، شهروندی به مثابه حیات انسانی »

با هدف ارتقای مهارت عملی تحلیل متون فلسفی در محاورات افلاطونی

شرکت در این دوره برای علاقمندان و دانشجویان رشته‌های فلسفه غرب، تئاتر و ادبیات نمایشی توصیه می شود.

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است.

مدت زمان دوره : 6 ساعت ( 4 جلسه 5/1 ساعته ) 4 روز

زمان برگزاری : روزهای چهارشنبه ساعت 14 تا 30/15       تاریخ شروع : 17 آذرماه 95

هزینه ثبت نام:   500/000ریال

اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان، همکاران پژوهشگاه و ثبت نام کنندگان گروهی:  300/000 ریال

شماره کارت مرکز: 5892101144648256  بانک سپه بنام حبیب صحرائی خامسلو

***

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی http://www.ihcs.ac.ir/Pages/Features/Home.aspx?wid=162   مراجعه کنند.

تلفن مشاوره و ثبت نام ( در ساعت اداری ) : 88624485 سرکار خانم عبدالهی

نشانی: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (64 غربی)- پژوهشگاه علوم­انسانی و مطالعات فرهنگی

کانال تلگرام مرکز :  @ihcsoe

مرکز آموزش‌های تخصصی­ کاربردی علوم ­انسانی