دوره آموزشی : مبانی نظری و عملی تاریخ شفاهی (1)

۰۲ آذر ۱۳۹۴ | ۱۶:۴۵ کد : ۱۲۳۳۱ خبر و اطلاعیه
دوره آموزشی :  مبانی نظری و عملی تاریخ شفاهی (1)

گروه تاریخ سیاسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی, دوره آموزشی « مبانی نظری و عملی تاریخ شفاهی » را برگزار می‌ نماید.

در دوران کنونی سرعت تحولات و دگرگونیها در عرصه تمامی علوم دستخوش تغییر قرار گرفته است و طی چند دهه اخیر جامعه اطلاعاتی توانسته، مدیریت، فرهنگ، تکنولوژی، آموزش را به گونه‌ای متأثر از خود نماید .در جریان گسترش و انطباق علوم و افزایش گستره اطلاعاتی موجود،  باز اندیشی و تغییر روشها در حوزه‌های مختلف اجتناب ناپذیر گردیده است.تاریخ شفاهی با ماهیت بین رشته ای رویکرد جدید علمی است که بسیاری از ابعاد وجودی انسان و روابط انسانی را که با ابزار کمّی قابل شناسایی نمی‌باشد در نظر می گیرد وبه روش کیفی با توجه به تجربیات انسان‌ها می‌کوشد تا این ابعاد را از دیدگاه افرادی که موضوع یا واقعه ای را تجربه کرده‌اند در نظر بگیرد .

تاریخ شفاهی هم اکنون از جایگاه ویژه‌ای در مراکز علمی و تحقیقاتی جهان برخوردار می باشد. در تاریخ شفاهی با ابزار مصاحبه به کنکاش تحولات و رویدادها از زبان راویانی که در وقایع به طور مستقیم یا غیر مستقیم شرکت دارند، پرداخته می‌شود و از آن می توان در جهت ثبت و ضبط دستاوردها و تجارب و دیدگاههای علمی تمامی دست اندر کاران و مطلعین حوزه های مختلف علوم انسانی در تمام سازمانها استفاده شود و در این راستا ایجاد مرکزی برای تاریخ شفاهی سازمانها و مراکز دولتی و غیر دولتی ضروری است. همچنین تربیت نیرو های متخصص در حوزه تاریخ شفاهی هم به دلیل اشتغال زایی و هم به دلیل ثبت و ضبط دستاوردها و تجارب مراکز از اهمیت بالایی برخوردار است.

اهم سرفصل‌های مطالب دوره به شرح زیر می‌باشد

-        معنا و مفهوم تاریخ شفاهی

-        ضرورت واهمیت

-        پیشینه تاریخ شفاهی

-        روش شناسی

-        نمونه گیری

-        مصاحبه (ماهیت ،اهداف،مراحل، انواع،ریخت شناسی،فنون،نوع شناسی سئوالات)

-        نقش زبان بدن در تاریخ شفاهی

-        تاریخ نگاری تاریخ شفاهی

-        مراحل تدوین وگزارش نویسی تاریخ شفاهی

-        اعتبار و سندیت تاریخ شفاهی

مدرس این کارگاه سرکار خانم توکلی است

مدت زمان دوره : 3 ساعت ( 1 جلسه 3 ساعته)

ساعت برگزاری : ساعت 30/9 الی 30/12

روز برگزاری : چهار‌شنبه‌

تاریخ برگزاری دوره :  4 آذر 94

به شرکت کنندگان گواهی­نامه علمی و رسمی شرکت در دوره آموزشی ارائه خواهد شد. این گواهی­نامه قابل ترجمه و مورد تایید وزارت علوم, تحقیقات و فناوری می­باشد.

هزینه ثبت نام: 000/300 ریال

دانشجویان، اعضای هیات علمی : 000/200 ریال

ثبت نام گروهی شامل تخفیف می­باشد.

شماره حساب 5109789213 ( شماره کارت 6104337872100563 )

کد شناسه واریز 99000808181

بانک ملت (شعبه سرچشمه کد64394) به نام درآمدهای اختصاصی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

علاقمندان با مراجعه به سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگ ثبت نام را تکمیل و همراه با مدارک مورد نیاز به مرکز آموزش­های کاربردی و تخصصی آزاد پژوهشگاه تحویل دهند و یا اسکن مدارک مذکور را به نشانی اینترنتی ارسال نمایند.

ارائه اصل فیش بانکی الزامی است لذا در صورت ارسال اینترنتی مدارک، اصل فیش را تا جلسه اول دوره نزد خود نگهدارید.

برای مشاوره و ثبت نام در دوره، روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 الی 16 با شماره تلفن  88624485-021  سرکار خانم عبدالهی تماس بگیرید.

نشانی ثبت نام و مکان برگزاری دوره : تهران - بزرگراه کردستان - نبش خیابان 64 غربی - پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

نشانی ثبت نام اینترنتی :

workshop.ihcs@gmail.com

برای از اطلاع از آخرین اخبار دوره‌های آموزشی پژوهشگاه با کانال تلگرام https://telegram.me/workshopihcs  همراه شوید.

مرکز آموزش‌های کاربردی و تخصصی آزاد پژوهشگاه

مدارک لازم جهت ثبت نام در دوره‌های آموزشی :

1. برگ تکمیل شده ثبت نام
  2. اصل فیش بانکی