کارگاه« روش‌های انجام مطالعات پدیدارشناسی» توسط گروه پژوهشی مدیریت برگزار می شود

۲۷ آذر ۱۴۰۰ | ۲۱:۰۸ کد : ۲۱۸۲۰ مهمترین
تعداد بازدید:۷۷۴
دوره آموزشی «کارگاه روش‌های انجام مطالعات پدیدارشناسی» توسط دکتر الهام ابراهیمی  عضو هیات علمی گروه پژوهشی مدیریت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ ۳ و ۴ اسفند ماه ۱۴۰۰ بصورت مجازی برگزار می‌شود
کارگاه« روش‌های انجام مطالعات پدیدارشناسی» توسط گروه پژوهشی مدیریت برگزار می شود

 

پدیدارشناسی یکی از روش‌های اصلی انجام پژوهش‌های کیفی است؛ چراکه فارغ ازآنچه پژوهشگر در بررسی‌هایخود تجربه می‌کند، دیدگاه ارزشمندیدر مورد معنای آن تجربه از منظر مشارکت‌کنندگان رافراهم می‌سازد. خوانندگان تحقیقات پدیدارشناختی قادر خواهند بود خود را به جایمشارکت‌کنندگان قرار دهند و یک تجربه دست اول را فرا گیرند. ابهام در روش، یکی از مشکلات شایع در پژوهش‌های کیفی است و البته پدیدارشناسی نیز از این مسئله مستثنی نیست. یکی از دلایلی که باعث می‌شود پژوهش‌های پدیدارشناختی نامنسجم جلوه کنند، مبهم بودن روش مورد استفاده در آن‌هاست.بنابراین تاکید این دوره بر پایه آشنایی با روش‌های انجام مطالعات پدیدارشناسی است.

 

 

سرفصل‌ها و محتوای دوره آموزشی:

روش‌های پدیدارشناسی توصیفی (نظری+ عملی):

در این بخش روش‌شناسی پدیدارشناختی توصیفی پل کلایزی، روش‌شناسی پدیدار‌شناختی توصیفی آمادئو گئورگی، روش‌شناسی پدیدار‌شناختی توصیفی آدریان ون‌کام و اصلاحیه کلارک موستاکاس بر آن و نیز پدیدار‌شناختی توصیفی زیست‌جهان تأملی کارین دالبرگ با ذکر نمونه‌هایی از مطالعات انجام شده توسط برخی از این روش‌ها ارائه می‌شود.

روش‌های پدیدارشناسی تفسیری (نظری+ عملی):

در این بخش رویکرد پدیدارشناسی هرمنوتیک مکس فن‌منن، پدیدارشناسی تفسیری پاتریشیا بنر، تحلیل پدیدارشناختی تفسیری جاناتان اسمیت و روش‌شناسی تحقیق هرمنوتیک بازتابیِ زیست‌جهانی کارین دالبرگ با ذکر نمونه‌هایی از مطالعات انجام شده توسط برخی از این روش‌ها ارائه می‌شود.

قابلیت اعتماد روش‌های کیفی با تاکید بر پدیدارشناسی:

در این بخش با تمرکز بر مبحث «قابلیت اعتماد» در پژوهش‌های کیفی، در مورد معیارها و استراتژی‌های بهبود قابلیت اعتماد تحقیقات کیفی بحث خواهد شد. به علاوه، روش‌های ارزیابی دقت مطالعات پدیدار‌شناختی شرح داده می‌شوند.

 

با هدف افزایش دانش نظری درباره رویکردهای توصیفی و تفسیری

و ارتقای مهارت عملی: در پایان دوره مشارکت‌کنندگان می‌توانند روش پدیدارشناختی مناسب برای پژوهش خود را برگزیده و نمونه‌گیری، گردآوری داده، طرح پرسش‌ها و نحوه تحلیل داده‌ها در آن روش را عملاً به کار گیرند.

 

شرکت در این دوره برای چه کسانی مفید است؟

شرکت در این دوره برای دانشجویان و پژوهشگران روش‌های تحقیق کیفی  و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

 

مدت زمان دوره : 8 ساعت ( 2 جلسه 4 ساعته ) 2 روز

زمان برگزاری: روزهای سه شنبه و چهارشنبه، ساعت 15 تا 19       تاریخ برگزاری: 3و4 اسفند ماه 1400

با ارائه گواهینامه معتبر و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارای ارزش علمی و اداری و قابل ترجمه

 

کانال سروش مرکز:     sapp.ir/tamihcs

 

مشاوره: 88624485

در صورت نیاز به شماره 09036200266 پیام بدهید

 

تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (64 غربی)

مدیریت ترویج دستاوردهای پژوهش های علوم انسانی

کلیدواژه‌ها: #الهام_ابراهیمی #کارگاه#گروه_مدیریت#پژوهشگاه


نظر شما :