امضای تفاهمنامه همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با پژوهشگاه علوم انسانی
تفاهمنامه همکاری و مشارکت در برنامهها و پروژههای علمی مشترک، صبح امروز ششم اردیبهشت ماه 1394، توسط دکتر قهرمان سلیمانی، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، و دکتر حسینعلی قبادی، قائممقام رئیس و معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، در محل حوزه ریاست این سازمان، امضاء شد.
دکتر سلیمانی در این دیدار با تأکید بر لزوم پژوهش و تحقیق در حوزههای علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، گفت: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی بهعنوان بزرگترین نهاد پژوهشی کشور که در زمینه علوم انسانی و بررسی شناخت فرهنگ دیرپای اسلامی - ایرانی پژوهش میکند، دارای دستاوردهای بسیاری است که میتوان با ماحصل تجربههای این مرکز، تحولی شگرف در سطح برنامههای فرهنگی ایجاد کرد.
وی افزود: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از دیرباز تاکنون نسبت به طرحهای پژوهشی و پیگیری انتشار مکتوبات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، واقف بوده و همواره استقبال میکنیم که از این دارایی مطالعاتی برای ارتقای سطح پژوهش کشور بهره گیریم.
به گفته دکتر سلیمانی، تعامل و همکاری سازمان و فرهنگ و ارتباطات اسلامی و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، نباید تنها به امضای تفاهمنامه محدود نشود، بلکه باید به جدّ طرحهای پژوهشی در چارچوب مقررات و سیاستهای دو سازمان پیگیری و اجرایی شود.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بیان کرد: یکی از وظایف واحد پژوهش و آموزش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بازدید و بهرهگیری از ذخایر فرهنگی کشور است که این مهم هر سه هفته یکبار بهصورت برنامهریزی شده صورت میگیرد.
دکتر سلیمانی در رابطه با فعالیت رایزنیهای فرهنگی ایران در خارج از کشور، گفت: نمایندگیهای فرهنگی که با حمایت و هدایت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به توسعه و ترویج مزیتهای انقلاب اسلامی و اسلام حقیقی و همچنین، زبان و ادبیات فارسی میپردازند، میتوانند زمینه رشد توزیع کتاب و انتشار آثار محققان داخل و خارج پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی را فراهم کنند.
وی ادامه داد: آنان تنها رایزن فرهنگی کشورمان نیستند، بلکه رایزن کتابخانههای ما هم هستند که میتوانند در امر گسترش پژوهشهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی مثمرثمر واقع شوند.
سلیمانی در سخنان پایانی خود، خاطرنشان کرد: امید است تا با امضای این تفاهمنامه، بستر اجرایی را هموارتر کنیم و در حوزه تحقیق در علوم انسانی، ادبیات فارسی، ایرانشناسی و مطالعات فرهنگی تأثیرگذار باشیم.
ترویج محورهای پژوهشی «اسلامشناسی» و «ایرانشناسی»
در ادامه این دیدار، قائممقام رئیس و معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: یکی از مواردی که باید بهصورت جدی نسبت به آن بپردازیم، بحث ایرانشناسی است.
دکتر قبادی: در حال حاضر بیشتر مراکز علمی و پژوهشگاههای مربوط به ایرانشناسی تبدیل به عربشناسی شدهاند که این مهم باید از سوی میراث داران فرهنگ و علم و تمدّن کهن اسلامی - ایرانی و دانشمندان ساماندهی شود.
وی در ادامه یادآور شد: حمایت رایزنیهای فرهنگی ایران در خارج از کشور از بحث ایرانشناسی یکی از برنامههای مهم و تأثیرگذار بر این روند است که باید در دستور کار قرار گیرد.
او اظهار کرد: با توجه به وضعیت فعلی که در بحث ایرانشناسی با آن مواجه هستیم، باید پژوهش در محورهای اسلامشناسی و ایرانشناسی را در رأس امور خود قرار دهیم تا قافلهسالاری دوباره جامعه اسلامیمان و ادبیات فارسی در کاروان معرفت و علم بشری بینجامد.
در پایان این دیدار تفاهمنامه همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به امضای طرفین رسید. در چارچوب اصل ضرورت توسعه همکاری علمی بین مراکز مختلف آموزشی، پژوهشی و اجرایی جهت بهرهمندی از ظرفیتها و توانمندیهای متقابل، بهویژه ارتقای جایگاه و کارآمدی رشتههای علوم انسانی در کشور، ضمن تأیید سودمندی متقابل ناشی از همکاری و مشارکت در برنامهها و پروژههای علمی مشترک این تفاهمنامه امضاء شد.
از جمله اقدامهای مشترک این تفاهمنامه، میتوان به همکاری و مشارکت در زمینه طراحی و اجرای طرحهای پژوهشی مشترک مرتبط با مسائل بینالملل، همکاری و مشارکت در برگزاری سخنرانیها، میزگردها و همایشهای ملی و بینالمللی مورد توافق طرفین، برنامهریزی و برگزاری کارگاههای آموزشی در موضوعهای مورد علاقه طرفین، بهویژه در خارج از کشور، یا در زمینه روابط فرهنگی بینالمللی، تبادل اطلاعات علمی و فراهم کردن امکان دسترسی آسان به منابع علمی شامل کتب، نشریات و سایر مدارک علمی، همکاری در سفرهای میهمانان خارجی سازمان به ایران و برگزاری سفرهای علمی برای استادان پژوهشگاه به خارج از کشور و ... اشاره کرد.
نظر شما :