گزارش مراسم بزرگداشت روز دانشجو
مراسم بزرگداشت روز دانشجو به همت معاونت کاربردیسازی علوم انسانی و فرهنگی با حضور رئیس پژوهشگاه، برخی از معاونان، استادان، دانشجویان و دیگر اعضای پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، سیزدهم آذرماه 403 برگزارشد.
در ابتدای مراسم دکتر معصومه نعمتی، مدیر فرهنگی پژوهشگاه علوم انسانی، بهعنوان مدیر جلسه پس از خیر مقدم به حضار، ضمن تکریم هفته بسیج و سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)، روز دانشجو را گرامی داشت.
در ادامه دکتر روحالله کریمی، مدیر تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه، بهعنوان نخستین سخنران این مراسم با اشاره به سابقه 40 ساله پژوهشگاه در تحصیلات تکمیلی و حدود دوهزار فارغالتحصیل آن افزود: این مرکز در حال حاضر حدود 130 دانشحوی دکتری در رشتههای مختلف دارد. وی تأکید کرد: وجهتمایز پیشرو بودن پژوهشگاه در بخش تحصیلات تکمیلی نسبت به دیگر دانشگاهها این است که رویکرد پژوهشگاه علاوه بر تعهدات آموزشی مقرر دانشگاهی، متمرکز بر پرورش پژوهشگر است.
در بخش بعدی مراسم، دکتر نجفی پس از خوشآمدگویی به حضار، با ذکر یاد و خاطره استاد نامدار مرحوم دکتر کریم مجتهدی و عالمان بزرگی همچون علامه جعفری و امامخمینی (ره) از روحیه دانشجویی و علمآموزی و طلبگی در آنها یاد کرد. وی همچنین به خصلت تعصب در حفظ و بزرگداشت میراث فکری ایرانیاسلامی و زبان فارسی اشاره و دانشجویان را به تلاش برای کسب و پرورش این خصلتها دعوت کرد.
دکتر نجفی همچنین به دانشجویان توصیه کرد که به تحصیل در مقطع دکتری صرفاً بهعنوان فرصتی برای کسب مدرک نگاه نکنند، بلکه روحیه دانشجو بودن را همواره در خود حفظ کنند. رئیس پژوهشگاه علوم انسانی نامگذاری شانزدهم آذر بهعنوان روز دانشجو را حرکتی نمادین خواند و گفت: درواقع همه روزهای سال را باید روز دانشجو و دانشجویی نامید. ایشان در پایان سخنان خود افزود: ما باید به دانشجو بودن خود افتخار کنیم و بکوشیم نماد یک دانشجوی واقعی، هدفمند و آرمانگرا باشیم.
در ادامه مراسم پس از پخش یک نماهنگ مناسبتی، دکتر محمدعلی فتحالهی، رئیس پژوهشکده مطالعات سیاسی و روابط بینالملل، ضمن گرامیداشت این روز، چنین گفت: بهره یک جامعه از برگزاری وگرامیداشت این قبیل روزها و مناسبتها را یک بهره هویتی است و بههمین دلیل است که این روزها که به اقشاری از جامعه اختصاص مییابد، روزهایی متعلق به همه جامعه است.
وی اضافه کرد: هر جامعهای که قصد دارد حرکتهای هویتی جدی داشته باشد، به «دانشجو» توجه میکند. دانشجو با ویژگیهای خاصی که دارد، وضعیت آزادی دارد که میتواند واقعیات روزمره زندگی را با آرمانهای متعالی یک جامعه پیوند دهد و انگیزشهای لازم را در جامعهاش ایجاد کند تا جامعه دچار توقف و ایستایی نشود و به سمت آینده در حرکت باشد.
در بخش پایانی این برنامه، فرصتی برای گفتوگو و پرسشوپاسخ میان دانشجویان و مسئولان پژوهشگاه فراهم شد که دانشجویان حاضر در مورد مسائل آموزشی، پژوهشی و رفاهی نکاتی را مطرح کردند. مدیر تحصیلات تکمیلی و دیگر مسئولان حاضر در جلسه نیز ضمن پاسخ به برخی سؤالات و ابهامات دانشجویان، برای بررسی پیشنهادها و رفع برخی کاستیها اعلام آمادگی کردند.
در پایان، مهندس زهره عطایی آشتیانی، معاون کاربردیسازی علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز با تبریک روز دانشجو به این نکته اشاره کرد که جهان امروز بیشتر به سمت پژوهش حرکت میکند و نوآوریهایی که از درون پژوهش ظهور میکند، میتواند کشور و جهان ما را تبدیل به جایی بهتر برای زیستن کند و این امکانی است که از طریق اذهان جوان و دغدغهمند دانشجویان، محقق میشود./پایان
پیوند و پوشه شنیداری سخنرانیها(چندرسانهای)
نظر شما :