تجلیل از چهره‌های ماندگار «حوزه مطالعات تمدنی»

دکتر نجفی برنده «جایزه ملی تمدن» شد

۱۶ بهمن ۱۴۰۲ | ۱۳:۳۷ کد : ۲۵۰۴۸ مهم‌ترین اخبار
تعداد بازدید:۲۶۳۶
دکتر نجفی برنده «جایزه ملی تمدن» شد

دکتر موسی نجفی، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به‌عنوان برنده جایزه ملی تمدن و چهره ماندگار حوزه مطالعات تمدنی انتخاب شد.
دومین «همایش ملی انقلاب اسلامی و افق تمدنی آینده» صبح روز شانزدهم بهمن‌ماه با حضور، دکتر محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام محسن محمدی‌اراکی، عضو هیأت‌رئیسه مجلس خبرگان رهبری، محمدرضا حسنی آهنگر، رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع)، دکتر بهادری جهرمی، سخنگوی دولت، دکتر رجبی دوانی، رئیس بنیاد ایران‌شناسی و سایر چهره‌های علمی و جمعی از مسئولان در حوزه هنری سوره برگزار شد.
در این مراسم دکتر نجفی، به‌عنوان برنده جایزه ملی تمدن و چهره ماندگار حوزه مطالعات تمدنی انتخاب شد و از وی تجلیل به‌عمل آمد. در لوح یادبودی که به دکتر نجفی اهداء شد آمده است؛ برترین هدف انقلاب اسلامی رسیدن به تمدن نوین اسلامی است. به‌پاس یک عمر مجاهدت برای تحقق تمدن نوین اسلامی در حوزه مطالعات نظری و تاریخی و تلاش بی‌وقفه در مدیریت و راهبری ارزشی علوم انسانی در ایران از شما به‌عنوان «چهره برتر مطالعات تاریخی و تمدنی» قدردانی می‌کنیم. امیدواریم تلاش‌های شما گامی مؤثر در راستای نزدیک‌شدن به آرمان انقلاب اسلامی و تحقق تمدن نوین اسلامی باشد.
 این تقدیر گامی کوچک است در ترویج راه پرافتخاری که شما یک عمر آن را طی کرده‌اید. گفتنی‌است در این مراسم بنیاد ملی نخبگان نیز از دکتر نجفی تجلیل به‌عمل آورد.

دکتر نجفی: انقلاب اسلامی یک انقلاب متمدنانه و بین‌المللی بود
در ادامه این نشست موسی نجفی؛ رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی طی سخنانی اظهار کرد: استاد مطهری معتقد هستند که انقلاب اسلامی یک انقلاب استثنایی است و احتمالاً تمدنی هم که از این انقلاب استثنایی برخواهد خواست، استثنایی خواهد بود. اما با نظریه پیوستگی می‌توانیم تمدن گذشته اسلامی را به تمدن نوین اسلامی وصل کنیم. این مطلب شاه‌کلید بحث است. مرحوم استاد مطهری کتاب «خدمات متقابل اسلام و ایران» را نوشتند و به یک برهه مهمی اشاره کردند ولی ما باید به دو دوره از تعامل اسلام و ایران هم باید اشاره کنیم؛ یکی قرن دهم و دوره صفویه و یکی امروز که ما باید دوباره تعامل ایران و اسلام را نگاه کنیم. نه نظریه ملت در ایران سکولار است و نه لزومی دارد ما حتماً یک وحشتی داشته باشیم نظریه ملت را کنار بگذاریم و حتماً بگوییم امت هستیم که این اشتباه است. چطور می‌توانیم این دو را جمع کنیم؟

دکتر نجفی ادامه داد: نظریه تمدنی یک نظریه بین‌المللی است، نظریه ملت یک نظریه هویتی. چطور بین هویت و ملت و تمدن جمع بزنیم؟ به‌نظرم می‌توانیم از الگوی انقلاب فرانسه استفاده کنیم. انقلاب فرانسه یک انقلاب بین‌المللی بود و منادی حقوق بشر و لیبرالیسم است ولی به نام ملت فرانسه بود. قبلاً فرانسه یک کشور درجه دو بود ولی با انقلاب، هم نام ملت فرانسه بین‌المللی می‌شود و هم کشور درجه اول اروپایی می‌شود. انقلاب اسلامی هم همین‌طور است؛ یک انقلاب متمدنانه و بین‌المللی ولی به نام ایران است و ما مسلماً از این جهت با دیگر کشورهای اسلامی در عرض هم قرار نداریم، کشورهایی که در مرحله نهضت هستند. کشورهایی که نظام سیاسی اسلامی ندارند، نمی‌توانند با کشوری که از مرحله نظام به مرحله تمدن رفته است، مساوی باشد. به‌هرحال ما از این جنبه از سایر کشورهای اسلامی مقداری جلوتریم و از این موضوع هم در مقایسه با کشورهای آفریقایی و ... نباید بترسیم. ایران به‌خاطر انقلاب اسلامی در وضعیت پیشتازی خاصی قرار گرفته که می‌تواند برای جهان اسلام الگو باشد.

گفتنی‌است در این مراسم از خانواده استاد زنده‌یاد دکتر مجتهدی و سایر برگزیدگان حوزه مطالعات تمدنی نیز تجلیل و قدردانی به‌عمل آمد.

 

کلیدواژه‌ها: دکتر نجفی به‌عنوان چهره ماندگار «حوزه مطالعات تمدنی» انتخاب شد موسی نجفی دومین «همایش ملی انقلاب اسلامی و افق تمدنی آینده»


نظر شما :