نشست نقد و بررسی کتاب «مرا اسماعیل صدا کن» برگزار میشود
گروه مطالعات علم و فناوری شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی نشست نقد کتاب با شرح و عنوان زیر برگزار میکند:
نشست نقد و بررسی کتاب «مرا اسماعیل صدا کن»
در این نشست روایت دریفوس بهانهای برای بررسی رمان «مرا اسماعیل صدا کن» قرار میگیرد و ضمن داوری نگاه هایدگری دریفوس به ابعاد کمتر دیده شدۀ این رمان پرداخته میشود.
سخنرانان:
مهدی معینزاده (عضو هیأت علمی گروه فلسفه علم و فناوری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی)
زانیار ابراهیمی (نویسنده و پژوهشگر الهیات سیاسی)
علیرضا شفاه (دبیر گروه مطالعات علم و فناوری در شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی)
این نشست با مدیریت علمی امیرحسین صنایعی (پژوهشگر گروه مطالعات علم و فناوری شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی) در سالن ادب پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار میشود.
زمان: یکشنبه، 18تیر ۱۴۰۲
ساعت: 17 تا 19
سالن ادب
پیوند ورود برخط(آنلاین) به نشست:
https://webinar.ihcs.ac.ir/b/ihc-idj-w0g-xcv
«آن چیست، کدام چیز بینام و اسرارآمیز و غیرزمینی است؛ کدام ارباب پُرنیرنگِ پنهان و کدام امپراطور سنگدل بیامان فرمانم میدهد که در برابر هرچه مهر و آرزومندی فطری از هلدادن و فشار آوردن به خودم و قرار دادن خودم در منگنه دست برندارم؛ و با تهوّر آمادهی انجام کاری بکندم که در دل واقعی و فطری خودم زهره ندارم چنین جسارتی بکنم؟»
- موبی دیک
چه نسبتی میان علمِ محض و ادبیات وجود دارد؟ ما بیشتر به دنبال این هستیم که این پرسش را نیمهکاره رها کنیم و جلوهای غیرضروری به هریک از دو بدهیم. اما هم علوم محض و هم ادبیات در بن و بنیاد خود از نیروی انسان حیات میگیرند و جلوههای یک حقیقتاند، البته نه آنطور که در سینمای علمی-تخیلی میبینیم. موبی دیک، این قصه نبرد ناخدا آخاب با وال سفید، فوقالعادهترین اثر قرن نوزدهمی ادبیات آمریکاست که توانسته ما را متوجه حقیقتی کند که سرنوشت علومِ محض نیز بدان گره خورده است.
نظر شما :