چهارمین نشست علمی طلایه‌داران صلح و وحدت اسلامی

همایش «اندیشه‌های آیت‌الله حاج شیخ محمدعلی تسخیری (قدس‌سره)» برگزار شد + گزارش تصویری

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۱۲:۲۲ کد : ۲۳۷۹۲ خبر و اطلاعیه
تعداد بازدید:۹۸۸
همایش «اندیشه‌های آیت‌الله حاج شیخ محمدعلی تسخیری (قدس‌سره)» برگزار شد + گزارش تصویری

چهارمین نشست علمی طلایه‌داران صلح و وحدت اسلامی که به اندیشه‌های مرحوم آیت‌الله حاج‌شیخ محمدعلی تسخیری (قدس سره) اختصاص داشت، 20 اردیبهشت‌ماه 1402، با حضور استادان، دانشجویان و طلاب حوزه و دانشگاه، در تالار تمدن پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.
به‌گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، در این همایش که به همت پژوهشکده مطالعات سیاسی، روابط بین‌الملل و حقوقِ پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، با مشارکت مراکز همکار (مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، مجمع جهانی اهل بیت علیهم‌‌السلام، اداره کل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی، مرکز اسناد فرهنگی آسیای پژوهشگاه و مرکز مفتاح) برگزار شد، سخنرانان مختلف سخنان خود را ارائه کردند و فایل ویدیویی سخنان برخی استادان نیز برای حضار به نمایش درآمد.

سخنرانان نشست در دو بخش پیام تصویری (اختصاصی همایش) و حضوری به طرح مباحث متنوعی از اندیشه‌های آیت‌الله تسخیری (قدس سره) و جوانب گوناگونی از زندگی ایشان پرداختند که عبارت بودند از:
-    آیت‌الله حاج شیخ جواد خالصی، فقیه و اندیشمند فرهیخته عراقی
-    مولوی محمد اسحاق مدنی، رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
-    استاد دکتر مهدی گلشنی، استاد ممتاز دانشگاه دانشگاه صنعتی شریف
-    حجت‌الإسلام ‌والمسلمین سیّدابوالحسن نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب
-    حجت‌الإسلام والمسلمین دکتر حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
-    دکتر محمدعبدالستار السید، وزیر اوقاف جمهوری عربی سوریه
-    شیخ ماهر حمود، رئیس اتحادیه جهانی علمای مقاومت
آیت‌الله خالصی در سخنان خود، ویژگی بارز آیت‌الله تسخیری را صداقت در تحقق برنامه‌های وحدت؛ اخلاص عمل و توشة پربار علمی ایشان دانست و افزود: معظم‌له بسیار کوشا و همیشه در حرکت و تلاش بود و ایستادن را نمی‌شناخت؛ حتی با وجود رنج بیماری که نیمی از بدنش را درگیر کرده بود، همچنان تأثیرگذار و امیدبخش در دفاع از مسائل مهم جهان اسلام و تحقق وحدت اسلامی، و مسئله فلسطین به عنوان غایت و هدف نهایی جهان اسلام بود.


مولوی اسحاق مدنی با تمجید از کوشش‌های تقریبی آیت‌الله تسخیری و بیان خاطراتی درباره معظم‌له، بر مقام علمی آیت‌الله تسخیری خصوصاً تسلط و احاطه کامل ایشان بر زبان عربی که در سراسر اجلاس‌های بین‌المللی زبانزد عام و خاص بود، تأکید کردند.
در ادامه دکتر گلشنی با قرائت فرازی از پیام مقام معظم رهبری به‌مناسبت ارتحال آیت‌الله تسخیری، ابعاد مختلفی از شخصیت علمی، اخلاقی و دوراندیش ایشان را همراه با ذکر خاطراتی از ایشان یادآور شدند و بر ضرورت نشر آثار آیت‌الله تسخیری و شناساندن معظم‌له به جوانان تأکید کردند.
حجت‌الإسلام ‌والمسلمین نواب از دیگر سخنرانان همایش بودند که جنبه‌هایی از ابعاد شخصیتی آیت‌الله تسخیری را از قبیل اخلاق‌‌محوری، تسلط علمی، تعامل مثبت و سازنده و خستگی‌ناپذیر در مسیر تقریب و وحدت اسلامی را برشمردند.
حجت‌الإسلام والمسلمین دکتر شهریاری با تشریح الگوهای تقریب میان مذاهب اسلامی به تمجید از شخصیت آیت‌الله تسخیری پرداختند.
دکتر السید در پیام تصویری خود آیت‌الله تسخیری را از علما و بزرگان وحدت اسلامی و از ارکان اساسی مقاومت اسلامی و دفاع از فلسطین برشمرد و شیخ ماهر حمود نیز به تبیین کوشش‌های آیت‌الله تسخیری در ایجاد تقریب و وحدت اسلامی به‌عنوان یک رسالت تاریخی پرداخت.
استاد دکتر ثریا مکنون، عضو هیأت ‌علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی که عهده‌دار مدیریت جلسه بودند، در سخنانی به خاطرات خود از آیت‌الله تسخیری (در دوران معاونت ایشان در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی) پرداختند.
همایش با حضور استاد دکتر نجفی رئیس پژوهشگاه و جمعی از اعضای هیأت علمی این مرکز علمی و پژوهشی  برگزار شد و از زمرة مهمانان آن می‌توان به برخی از اعضای بیت آیت‌الله تسخیری؛ حجت‌الاسلام والمسلمین محمد مهدی ایمانی‌پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی؛ جمعی از استادان و دانشجویان دانشگاه مذاهب اسلامی و برخی از مراکز همکار اشاره کرد.


لازم به ذکر است که در ابتدای جلسه، دکتر کامیار صداقت‌ثمرحسینی (دبیر علمی همایش) گزارشی از روند برگزاری سلسله همایش‌های طلایه‌داران صلح و وحدت اسلامی را ارائه داد. سلسله همایش‌های مذکور از سال 1395 شمسی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی (مرکز اسناد فرهنگی آسیا) بنیان نهاده شد و از سال 1396 شمسی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با مشارکت بالغ بر هشت مؤسسه همکار، به معرفی اندیشه‌های عالمان ربانی حضرات آیات حاج میرزا خلیل کمره‌ای، شهید سیدمحمدباقر صدر، حاج شیخ محمدمهدی آصفی پرداخت و اینک پس از وقفه‌ای که بر اثر شیوع بیماری کرونا پیش آمد، پژوهشکده مطالعات سیاسی، بین‌الملل و حقوق با همکاری مؤسسات همکار، چهارمین همایش را به آیت‌الله تسخیری اختصاص داد و ان‌شاء‌الله در آینده با ابعاد وسیع‌تری درباره دیگر طلایه‌داران صلح و وحدت اسلامی ادامه یابد.
در حاشیه همایش نمایشگاهی از تصاویر و برخی از آثار آیت‌الله تسخیری توسط مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد. همچنین از سوی مجمع جهانی اهل بیت علیهم‌السلام کتاب «فی رحاب الامام الحسین علیه‌السلام» تألیف آیت‌الله آصفی و از سوی اداره کل ادیان سازمان تبلیغات اسلامی، کتاب «سیره فراموش‌شده (روش‌های تبلیغ در مناطق مشترک شیعه و سنی)»؛ و نرم‌افزار آثار آیت‌الله تسخیری با همکاری مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) به‌همراه آثاری از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی میان حضار و مهمانان گرامی همایش توزیع شد.

گفتنی‌است، متن کامل سخنان ارائه شده در این همایش در همین وبگاه، همچنین ویدیوهای مربوطه نیز در بخش چندرسانه‌ای وبگاه پژوهشگاه علوم انسانی، در دسترس مخاطبان است./پایان

بخش اول، بخش دوم

کلیدواژه‌ها: گزارش تصویری همایش «اندیشه‌های آیت‌الله حاج شیخ محمدعلی تسخیری (قدس‌سره)» چهارمین همایش بزرگداشت طلایه‌داران صلح و وحدت اسلامی آیت‌الله حاج شیخ محمدعلی تسخیری


نظر شما :