هشتم شوال ۱۳۴۴هجری قمری

سالروز تخریب قبور مقدس بقیع (روز ویرانی) ‌

۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۱۰:۰۸ کد : ۲۳۷۴۶ خبر و اطلاعیه
تعداد بازدید:۶۷۴۹
سالروز تخریب قبور مقدس بقیع (روز ویرانی) ‌

هشتم شوال 1344هجری قمری، به‌عنوان سالروز تخریب قبور مقدس بقیع (یوم الهدم) ‌در تاریخ ثبت شده است که به همین بهانه متنی در وبگاه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی منتشر می‌شود.

قبرستان بَقیع (به عربی: مقبرة البقیع)، آرامگاهی در شهر مدینه، عربستان است که تعداد زیادی از اهل‌بیت و صحابه پیامبر اسلام(ص) از جمله چهار تن از امامان شیعه (امام حسن مجتبی(ع)، حضرت سجاد(ع)، حضرت محمد باقر(ع) و امام جعفر صادق(ع)) در این مکان به خاک سپرده شده‌اند.

وهابیان در هشتم شوال سال ۱۳۴۴ هجری قمری، حرم امامان بقیع را ویران کردند. این روز به «یوم الهدم» (روز ویرانی) مشهور است. تخریب بناها در بقیع توسط جریان وهابیت در عربستان سعودی برای از بین بردن اماکن زیارتی بود. تا آن زمان بر روی مقبره پیشوایان و سایر بزرگان اسلام که در مدینه مدفون بودند، گنبدها و بناهایی قرار داشت. پس از تسلط وهابیان بر مدینه آن‌ها ضمن تخریب قبور آثاری که بر روی قبور قرار داشت را نیز از بین بردند.
بقیع اولین آرامگاهی است که به دستور رسول اکرم (ص) توسط مسلمانان صدر اسلام ایجاد شد. ابن‌اثیر می‌گوید: «بقیع در لغت به محل وسیعی که دارای درخت یا ریشه درخت باشد، گفته می‌شود».
همچنین بقیع علاوه بر اینکه مدفن چهار امام مظلوم شیعه است، مدفن چند تن از همسران پیامبر(ص) است. همچنین مزار عباس عموی پیامبر و فاطمه بنت اسد؛ مادر حضرت علی‌ابن ابی‌طالب، حضرت ام البنین؛ مادر حضرت اباالفضل العباس(ع) و برخی دیگر از بزرگان اسلام در قبرستان بقیع قرار دارد./پایان

کلید واژه ها: سالروز تخریب قبور مقدس بقیع (روز ویرانی) ‌ قبرستان بقیع یوم الهدم


نظر شما :