پیام تسلیت رئیس پژوهشگاه در پی درگذشت دکتر عماد افروغ
باسمهتعالی
انّا لله و انّا الیه راجعون
فقدان جناب آقای دکتر عماد افروغ، استاد فرزانه، دانشمند و عضو هیأتعلمی برجسته پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، ضایعهای اندوهبار بر پیکره جامعه علمی کشور است.
درگذشت این استاد برجسته و عالم را به خانواده، دوستان، دانشجویان آن مرحوم و بویژه همکاران ایشان در پژوهشگاه تسلیت عرض مینمایم.
از درگاه خداوند متعال برای روح آن مرحوم رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان صبر در این مصیبت را مسألت دارم.
موسی نجفی
رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
یادآور میشود دکتر عماد افروغ، جامعهشناس، پژوهشگر و نویسنده برجسته کشور، متولد سال ۱۳۳۵ در شیراز بود. وی در سال ۱۳۶۵ مدرک کارشناسی خود را در رشته جامعهشناسی از دانشگاه شیراز، و سپس در سال ۱۳۶۹ از همین دانشگاه مدرک کارشناسی ارشد خود را گرفت و سپس در سال ۱۳۷۶ دکتری جامعهشناسی را از دانشگاه تربیت مدرس دریافت کرد. او در سال ۱۳۷۳ به عنوان دانشجوی نمونه کشور در مقطع دکتری شناخته شد و از سال ۱۳۷۶ به مدت ۶ سال عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس بود. این استاد برجسته از سال ۱۳۸۲ به عنوان عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی فعالیتش را آغاز کرد و تصدی مدیریت گروه علم و دین پژوهشگاه ازجمله فعالیتهای وی در این دوران بود. وی همچنین در مجلس هفتم شورای اسلامی، ریاست کمیسیون فرهنگی را نیز عهدهدار بود.
آثار و کتابهای متعددی به شکل تألیف و ترجمه از دکتر عماد افروغ به یادگار مانده است. فضا و نابرابری اجتماعی؛ هویت ایرانی؛ فرهنگشناسی و حقوق فرهنگی؛ چشماندازی نظری به تحلیل طبقاتی و توسعه؛ چالشهای کنونی ایران؛ اسلام و جهانی شدن؛ رنسانسی دیگر؛ حقوق شهروندی و عدالت؛ انقلاب اسلامی و مبانی بازتولید آن؛ هویت ایرانی و حقوق فرهنگی؛ روشنفکری و اصلگرایی فلسفی؛ ارزیابی انتقادی نهاد علم در ایران؛ ما قال و من قال؛ ترجمه کتاب «قدرت، نگرشی رادیکال، تألیف استیون لوکس»، ترجمه کتاب «روش در علوم اجتماعی، رویکردی رئالیستی» تألیف آندرو سایر و ... از جمله آثار ایشان هستند.
نظر شما :