کارگاه آموزشی بازخوانی وتحلیل دیالوگ گرگیاس افلاطون با محوریت مفهوم سخن‌وری(بَلاغت)

۰۹ آبان ۱۳۹۵ | ۱۵:۵۶ کد : ۱۴۳۳۹ خبر و اطلاعیه

پژوهشکده زبان و ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

با تطبیق ترجمه‌یِ انگلیسی و توضیحِ کلیدواژه‌هایِ یونانی

دکتر غلامرضا اصفهانی

پژوهشگر ادبیات و فلسفه

عموماً پژوهش‌گران به لحاظ تاریخی برایِ شناخت فنّ سخن‌وری(بلاغت) از فنّ خطابه‌یِ ارسطو می‌آغازند. یعنی درست از آن‌جا که تقریباً فن‌ّ سخن‌وری به سان یک دانش طبقه‌بندی و تعریف شده است. دیالوگ گرگیاس افلاطون که موضوع آن «سخن‌وری/ بلاغت» است، گفت‌وگویِ سقراط با گرگیاس و شاگردان او از جمله کالیکلِس است بر سرِ چیستیِ مفهوم «سخن‌وری/بلاغت». مطالعه‌یِ مُدقّانه‌یِ این دیالوگ می‌تواند در حکم در آمدی بر فلسفه‌یِ سخن‌وری/بلاغت به نزد افلاطون باشد. این کارگاه بر آن است تا با مطالعه‌یِ دقیق متن دیالوگِ گرگیاس در پرتو تطبیق پاری اصطلاحات کلیدی و مهم با متن اصلی(یونانی) گامی باشد برایِ ۱. درآمدی به فلسفه‌یِ سخن‌وری به نزد افلاطون ۲. مطالعه‌یِ مُدقّانه‌یِ متن دیالوگ گرگیاس با توجّه به معانیِ اصلیِ پاری اصطلاحات در زبان یونانیِ کلاسیک.

برخی ویژگی‌های مهمّ این دوره

آشنایی با طرح مسأله‌یِ فلسفه‌یِ سخن‌وری/بلاغت و تبیین ضرورتِ آن.

آشنایی با مبادیِ اوّلیه‌یِ فلسفه‌یِ سخن‌وری در فلسفه‌یِ باستان: افلاطون.

بازخوانیِ مدقّانه‌یِ دیالوگ گرگیاس افلاطون با محوریّت فلسفه‌یِ سخن‌وری به نزد افلاطون، به مثابه‌یِ نخستین متن فلسفی در باب مفهوم سخن‌وری/بلاغت بر پایه‌ی ترجمه‌یِ انگلیسی.

آشنایی با اصطلاحات دقیق افلاطونی در باره‌یِ فنّ سخن‌وری بر اساس متن یونانی..

سرفصل مباحث:

درآمدی بر اهمّیت مسأله‌یِ سخن‌وری به‌نزد افلاطون و ماهیت سخن‌وری در آتن ۵۰۰پ.م.
    شروع خوانش دیالوگ گرگیاس افلاطون هم‌راه با توضیحات مربوط به متن بر پایه‌یِ ترجمه‌یِ انگلیسی و هم‌راه با توضیح پاری کلیدواژه‌هایِ یونانی(از فقره‌یِ ۴۴۷a تا ۴۶۷a).
    ادامه ی شروع خوانش دیالوگ گرگیاس افلاطون هم‌راه با توضیحات مربوط به متن بر پایه‌یِ ترجمه‌یِ انگلیسی و هم‌راه با توضیح پاری کلیدواژه‌هایِ یونانی(از فقره‌یِ ۴۶۷a تا ۴۸۷a).
    ادامه‌یِ شروع خوانش دیالوگ گرگیاس افلاطون هم‌راه با توضیحات مربوط به متن بر پایه‌یِ ترجمه‌یِ انگلیسی و هم‌راه با توضیح پاری کلیدواژه‌هایِ یونانی(از فقره‌یِ ۴۸۷a تا ۵۰۷a).
    شروع خوانش دیالوگ گرگیاس افلاطون هم‌راه با توضیحات مربوط به متن بر پایه‌یِ ترجمه‌یِ انگلیسی و هم‌راه با توضیح پاری کلیدواژه‌هایِ یونانی(از فقره‌یِ ۵۰۷a تا ۵۲۷e).

مخصوص دانشجویان و علاقه مندان فلسفه و زبان و ادبیات فارسی

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقه مندان علوم انسانی بلامانع است.

مدت زمان دوره : ۲۰ ساعت (۵ جلسه)

زمان برگزاری : روزهای چهارشنبه و پنج شنبه ، ساعت ۱۲:۳۰ تا ۱۷:۳۰       تاریخ شروع : ۲۶ آبان ماه ۹۵

هزینه ثبت نام ۱,۴۰۰,۰۰۰ ریال

برای اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان و ثبت نام گروهی ۱,۱۰۰,۰۰۰ ریال

***

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

تلفن مشاوره و ثبت نام : ۸۸۶۲۴۴۸۵ سرکار خانم عبدالهی

نشانی ثبت نام و مکان برگزاری: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (۶۴ غربی)- پژوهشگاه علوم­انسانی و مطالعات فرهنگی

نشانی پست الکترونیکی مرکز : workshop.ihcs@gmail.com

کانال تلگرام مرکز :  @ihcsoe