۰۴ آبان ۱۳۹۵ | ۱۶:۱۶ کد : ۱۴۳۱۳ خبر و اطلاعیه
درسگفتار هایدگر ۱: پدیدارشناسی، کانت، و هستی شناسی بنیادین

گروه تاریخ و تمدن غرب پژوهشکده غرب شناسی و علم پژوهی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

دکتر شهریار شفقی

متخصص فلسفه قاره و مدرس دانشگاه های ایران و آمریکا

در این دوره با خواندن و بررسی دقیق کتاب Kant and the Problem of Metaphysics (کانت و مساله متافیزیک) نوشته مارتین هایدگر، و خواندن بخش‌هایی از چند کتاب دیگر او، هستی‌شناسی بنیادین (Fundamental Ontology ) مارتین هایدگر مورد مطالعه قرار خواهد گرفت.

این کتاب (کانت و مساله متافیزیک) کمک خواهد کرد تا اولین معنی مهمترین «و» فلسفه،‌ یعنی «و» در «هستی و زمان» را فهمید.  بدون فهم دقیق این کتاب، دیگر کتاب مهم هایدگر بنام هستی و زمان درک و فهم نخواهد شد.  و بدون فهم دقیق کتاب هستی و زمان، دینامیزم تفکر هایدگر و انسجام منطق درونی این تفکر در سیر تتور آن درک و دانسته نخواهد شد.  در ایران به دلیل سابقه مناقشه آمیز و پرسوءتفاهمی که هایدگر دارد، و اثراتی که این بدفهمی بر سایر حیطه‌های فکری و علوم انسانی گذاشته است، و اهمیتی که تفکر  هایدگر برای فهم فلسفه قاره بطور کل، و پساساختارگرایان چون طرفداران اروپایی و آمریکایی او دارد (چون ژاک دریدا، میشل فوکو، موریس بلانشو، راینر شورمان، جورجیو آگامبن، جان سلیس، توماس شیهن، ژان لوک نانسی، فیلیپ لکولابارت، سایمون کریچلی و خیلی دیگر)، فهمی صحیح و دقیق از تفکر او را بسیار ضروری و حیاتی می‌کند.  دیگر اینکه، با فهم دقیق این کتاب،ضعیف و نادرست بودن خوانش‌های واقعیت‌گراهای نظرورزانه (Speculative Realists ) از هایدگر معلوم خواهد شد.

علاوه بر اینها، با خواندن بخش‌هایی از کتاب مسایل اساسی پدیدارشناسی، بخصوص پنج بخش اول آن، پدیدارشناسی از نظر هایدگر دقیقاُ بررسی و فهم خواهد شد؛ و با خواندن دقیق کتاب کانت و مساله متافیزیک، پدیدارشناسی بصورت عملی تمرین و فهم خواهد شد.  به لحاظ تاریخی نیز، با تفکر و دلمشغولی هایدگر در دوران هستی و زمان و بطور کل در دهه ۱۹۲۰ میلادی آشنا خواهیم شد.

ازدیگرنتایج مهم این مشغولیت با تفکر هایدگر، حلِ تقابل میانِ علوم انسانی غربی و علوم انسانی اسلامی است.

لازم به ذکر است که این دوره پیش‌نیاز دروه بعدی بنام «هایدگر ۲: هستی و زمان» خواهد بود.

پس از این دوره مخاطبان

یکی از کتب مهم فلسفه‌ی قاره را خواهند خواند و فهمید.

آشنایی خوبی با روش پدیدارشناسی مارتین هایدگر پیدا خواهند کرد.

دانش کافی برای خواندن کتاب هستی و زمان هایدگر را بدست خواهند آورد.

بعد از آشنایی با پیچیدگی بحث از فلسفه‌بافی‌های سطحی و رایج پرهیز خواهند کرد.

مهارت خواندن متونی بسیار فلسفی شامل دقت و تامل و آشنایی با روش پدیدارشناسی هایدگر را بدست خواهند آورد.

قدرت تجزیه و تحلیل بسیار بهتری را کسب خواهند کرد.

مخصوص دانشجویان ارشد و دکترا در فلسفه قاره و مترجمین آثار هایدگر، روشنفکران و علاقه مندان به فلسفه قاره در حوزه و دانشگاه

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقه مندان علوم انسانی بلامانع است.

مدت زمان دوره : ۴۵ ساعت ( ۱۵ جلسه)

زمان برگزاری : روزهای سه شنبه، ساعت ۱۶ تا ۱۹               تاریخ شروع : ۱۱ آبان ماه ۹۵

هزینه ثبت نام۵,۰۰۰,۰۰۰  ریال

برای اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان و ثبت نام گروهی ۴,۰۰۰,۰۰۰ ریال

***

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

تلفن مشاوره و ثبت نام : ۸۸۶۲۴۴۸۵ سرکار خانم عبدالهی

نشانی ثبت نام و مکان برگزاری: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند ( ۶۴ غربی )- پژوهشگاه علوم­انسانی و مطالعات فرهنگی

نشانی پست الکترونیکی مرکز : workshop.ihcs@gmail.com

کانال تلگرام مرکز :  @ihcsoe

منابع این درسگفتار را در فایل پیوستی زیر دانلود کنید.

فایل های ضمیمه

محمد پاسیار ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ | ۲۲:۱۵