سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی: نادیدهگرفتن سرمایههای انسانی انقلاب اسلامی خودزنی است
رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: آمار و ارقام پس از انقلاب اسلامی نشان میدهد که ما در تربیت سرمایههای انسانیِ با دانش، دلسوز و متعهد بسیار موفق عمل کردیم، بنابراین امروز نباید دچار خودزنی شویم و دستاوردهای انقلاب را نادیده بگیریم.
به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، حسینعلی قبادی، سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی عنوان کرد: بنده به عنوان یک محقق و مدرس کوچک دانشگاه از سالهای دهه شصت مسئلهای ذهنم را در رابطه با انقلاب اسلامی درگیر کرد که مرتبط با ادبیات انقلاب اسلامی میشود.
وی همچنین افزود: دانشجویان از آن تاریخ تاکنون نسلهای مختلفی در جریان بودند و واکنشهای متعددی هم نسبت به مباحث انقلاب داشتهاند، بنابراین در این حوزه بنده یک مطالعات میان نسلی هم داشتم.
قبادی با اشاره به اینکه این پرسش کلان که دستاوردهای انقلاب اسلامی کدام است، ذهن بسیاری جوانان را درگیر کرده است، افزود: گزینههای دیگری ممکن بود که در کشور ما اتفاق بیافتد یا اینکه گزینههای جاری ادامه پیدا کند؟ آیا مفروضات رقیبی در این حوزه وجود داشت که دستاورد انقلاب اسلامی را با آن بسنجیم؟
وی در ادامه افزود: در پاسخ به این پرسش باید گفت که وقتی صحبت از دستاوردهای یک انقلاب میشود باید بپذیریم که هر تحول و دگرگونی مشکلات و گرفتاریهایی نیز در پس خود داشته باشد، مگر میشود هیچ تحولی در تمدن در هیچ کجای تاریخ بدون مشکلات و چالش امکان پذیر باشد؟ شما صلح آمیزترین نهضت و جنبش مثل جنبش گاندی را تصور کنید، باز هم مغالطات و مشکلاتی در پیش داشت.
سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی اظهار داشت: متأسفانه رژیم پهلوی آن اندازه مفاسد و معایبی داشت که خیلی راحت، علمی و ملموس میتوان این مباحث را طرح کرد، چرا نسلی از ما و قبل از ما باید تا حد نابودی زیر تیغ میرفتند، عده زیادی شکنجههای مهیب میشدند، دیگران حبس میکشیدند و از بین میرفتند و دولت ملی برآمده از رأی قانونی که افتخار ملی شدن نفت را برای ایران بدست آورد، سقوط میکرد؟
وی با بیان اینکه آغازگر مسئله ما با ایران، ما نبودیم بلکه آمریکاییها بودند آنها به دنبال غارت نفت و دیگر منابع ما بودند، افزود: بنابراین دستاوردهای انقلاب را باید عالمانه، روشمندانه و مخاطبمندانه برای نسلهای مختلف طرح کند.
قبادی همچنین یادآور شد: نخستین شعار انقلاب اسلامی، استقلال بود، بنده تصور میکنم اگر اندکی منصف باشیم درباره موفقیتهای انقلاب اسلامی در مسیر نیل به استقلال انصافاً کارنامه درخشانی داشتهایم، منتها ما باید نسلهای متوالی را نسبت به تاریخ معاصر آشناتر کنیم و این تاریخ را در نسلهای مختلف ملموس نشان دهیم، اما این اتفاق باید بسیار هوشمندانه و با زبان نرم صورت بگیرد..
وی در ادامه افزود: ممکن است محنتها، گرفتاریها، نقصها و مشکلاتی هم در این مسیر باشد اما اینکه ما شاهراه را گم کنیم و زاویه نگاهمان دچار مغالطات شود واقعاً پدیدهای است که ما محققان نباید خود را دچارش کنیم.
قبادی با اشاره به اینکه قبل از انقلاب که ما دانشجو بودیم معلمان و اساتید بزرگ و خوبی داشتیم و خیلی مباحث از آنها یاد گرفتیم اما مجموعاً ساختار، فرآیند و فضای دانشگاه را که توجه میکنم مشخص میشود که ما پس از انقلاب در تربیت سرمایه انسانی دستاورد خوبی داشتیم، اظهار داشت: مجموعه دانشگاه ما شاید کمتر از بیست درصد اساتید با دانش، اخلاق، تجربه و دلسوزی و تعهد اساتید بعد از انقلاب بودند و ما از این جهت نه تنها آمار و ارقام این را نشان میدهیم بلکه خود مردم هم میتوانند این نکته را درک کنند.
وی در پایان گفت: ما امروز نباید دچار خودزنی شویم و دستاوردهای انقلاب به ویژه در حوزه سرمایههای انسانی را نادیده بگیریم بنابراین ما دستاوردهای پنهان و ضمنی ـ همزمانی دانش ، دلسوزی و تخصصی » داریم که کمتر بدان واقف هستیم.
نظر شما :