نشست آشنایی با مطالعات اسلامی در کشور آلمان برگزار شد

۰۵ آبان ۱۳۹۴ | ۱۹:۵۰ کد : ۱۲۱۱۲ خبر و اطلاعیه
تعداد بازدید:۱۹۸۵
نشست آشنایی با مطالعات اسلامی در کشور آلمان برگزار شد

به همت پژوهشکده مطالعات قرآنی و با همکاری انجمن ایرانی مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی، نشست"آشنایی با مطالعات اسلامی در کشور آلمان" با "سخنرانی خانم محققی دانشجوی تفسیر قرآن در دانشگاه پادربورن آلمان" در روز دوشنبه 4 آبان 94 در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار گردید.

در ابتدای نشست دکتر پارسا، مسئول پژوهشکده مطالعات قرآنی، ضمن عرض خیرمقدم به حضار و تسلیت ایام سوگواری ماه محرم، هدف از این نشست را آشنایی علاقمندان و قرآن­پژوهان با فعالیت­های قرآنی و اسلامی در سراسر دنیا برشمردند و خاطرنشان کرد که این موضوع یکی از اهداف و دغدغه­های همیشگی پژوهشکده مطالعات قرآنی بوده­است.

در ادامه حمیده محققی در مقدمه سخنرانی خود، در مورد رابطه دین و دولت در کشور آلمان سخن گفتند و اشاره کرد که آلمان یک کشور سکولار محسوب می­شود؛ لیکن این امر به این معنا نیست که هیچ نوع همکاری بین دولت و نهادهای دینی وجود ندارد. در آلمان کلیساها نقشی در امور سیاسی کشور ندارند ولی در شوراها و نهادهای اخلاقی ایالات به عنوان مشاور عمل می‌کنند. در زمینه تدریس الهیات کاتولیکی و پروتستانی نیز دولت دخالت مستقیم ندارد و تنظیم مواد و محتوای درسی و انتخاب مدرسین بر عهده کلیسا می­باشد و دولت تنها در موارد نقض قانون دخالت م­کند.

طبق آمار رسمی هم اکنون 4 میلیون و نیم مسلمان در آلمان زندگی می­کنند و طبق قوانین آلمان، وقتی بیش از 12 نفر از دانش­آموزان  یک مدرسه تابع یک دین خاص باشند، باید آن دین در مدرسه برایشان تدریس گردد. بنابراین با وجود تعداد زیاد دانش­آموز مسلمان در مدارس، تصمیم گرفته شده برای دانش آموزان مسلمان درس اسلام تدریس شود و بر حسب این نیاز، رشته تربیت مدرس علوم اسلامی در دانشگاه­های آلمان شکل گرفت و چون از نظر قانون آلمان باید نهادی دینی بر این مدرسان و محتوای درسی نظارت داشته باشد، وزارت فرهنگ آلمان پیشنهاد داد میزگردی متشکل از مسلمانان فرق مختلف تشکیل گردد و بر این موارد نظارت کند.

خانم محققی در ادامه سخنرانی به 20 الی 25 دانشجوی دکتری علوم اسلامی در کشور آلمان اشاره کرد و گفت موضوعات انتخابی این دانشجویان بیشتر پیرامون مسائل فقهی، فلسفه و تاریخ اسلامی می­باشد و طبق تحقیقات ایشان دو الی سه نفر بر روی موضوعات قرآنی کار می­کنند که یکی از آن­ها پایان­نامه خود ایشان است که موضوع خشونت در قرآن را محور تحقیق و بررسی قرار داده است و توضیحات مختصری در مورد پایان­نامه خود ارائه دادند.

ایشان همچنین به موسسه کورپس کورآنیکم و خانم دکتر نویورت اشاره کرد و گفت که این موسسه در حال تحقیق روی نسخ خطی و بحث­های معنا شناسی و زبان­شناسی می باشد.

در پایان خانم محققی به سوالات مطرح شده از سوی حضار پاسخ گفت و اشاره کرد که هم­اکنون بخش الهیات تطبیقی دانشگاه پادربورن با دانشگاه ادیان قم و جامعه المصطفی همکاری می­کند وی اظهار امیدواری کرد که این همکاری­ها با نهاد­های علمی دیگر کشور از جمله پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز بتواند ایجاد شود.








  








فایل های ضمیمه

کلیدواژه‌ها: پژوهشگاه ihcs research center پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی


نظر شما :