سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی: نگاه تک بعدی به قضیه توسعه سیستان و بلوچستان باید از بین برود

۲۸ مهر ۱۳۹۴ | ۱۲:۳۲ کد : ۱۲۰۸۷ خبر و اطلاعیه
تعداد بازدید:۱۸۵۸
سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی: نگاه تک بعدی به قضیه توسعه سیستان و بلوچستان باید از بین برود

سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی وزارت علوم گفت: یکی از مسائل و معضلات رسیدن به توسعه متوازن سیستان و بلوچستان نگاه بخشی و تک بعدی به این استان است که این قضیه باید از بین برود.

دکتر قبادی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه سیستان و بلوچستان افزود: نگاه ملی و کلان نگری به سیستان و بلوچستان می تواند بسیاری از مشکلات و مسائل پیش روی توسعه این استان را در کوتاه و بلند مدت برطرف کند.

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس تهران در خصوص هدفش از سفر به سیستان و بلوچستان گفت: در سفر که به این استان داشتیم شهرهای جنوبی استان مثل کنارک، چابهار، راسک و قصرقند از لحاظ معضل حاشیه نشینی مورد ارزیابی قرار گرفت و بازدید هایی در این رابطه انجام شد که در این بازدیدهای میدانی مشاهده شد وضعیت سیستان و بلوچستان به لحاظ مسئله حاشیه نشینی نسبت به سایر نقاط کشور حاد تر و جدی تر است.

وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه، توسعه مناطق کم برخوردار در دستور کار قرار گرفته و دولت نگاه ویژه و طرح های وسیعی را در برنامه کلان خود به این مناطق دارد.

سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی وزارت علوم گفت: مسئله حاشیه نشینی شهرها از مهمترین مسائلی است که در بعد کلان مورد بررسی قرار گرفته و در این رابطه از دیدگاه‌های کارشناسان و مدیران متخصص بهره خواهیم گرفت.

وی ادامه داد: برای توسعه پایدار و ماندگار در سیستان و بلوچستان باید ابعاد کلی مسئله حاشیه نشینی مورد بررسی قرار گیرد چزا که این مناطق از لحاظ بهداشتی و آموزشی دارای مشکلات فراوانی است.

دکتر قبادی تصریح کرد: یکی از مقولاتی که در پژوهشگاه علوم انسانی وزارت علوم مطرح است بحث اقتصاد مقاومتی می باشد که مدنظر رهبر عظیم الشان انقلاب هست که باید ارکمترین هزینه ها بیشترین بهره وری را انجام داد به گونه ای که در مناطق حاشیه ای و پیرامونی شهرها با هزینه کم امکانات نسبتا مطلوبی را ارائه داد.

قبادی گقت: توسعه محور شرق بصورت همه جانبه و پایدار باید با برنامه ریزی و مطالعه راهبردی با اجرای برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت انجام شود.

سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی وزارت علوم در ادامه خاطرنشان کرد: در برنامه های مطالعاتی باید در فاز اول ابعاد قضیه و چرایی و چگونگی شکل گیری پدیده پیرامونی شهرها مشخص شود و بعد از آن برنامه های تبیین شده منظمی را بصورت علمی و دانش بنیان ارائه کرد.

وی خاطرنشان کرد: خوشیختانه در دولت یازدهم توجه به مسائل پژوهشی و دانش بنیان بصورت ویژه به آن پرداخته شده است و بزرگترین رویکرد پژوهشگاه فناوری در علوم انسانی پاسخ گویی به نیازهای جامعه به صورت علمی و دانش بنیان است.

دکتر قبادی افزود: خوشبختانه طی سالهای اخیر در حوزه مسائل شهری و اجتماعی بررسی های کارشناسی زیادی انجام شده است.

وی اظهار کرد: سیستان و بلوچستان در بخش های مختلف پتانسیل های فراوانی دارد نیاز استان در عرصه بهداشت ، آموزش و فرهنگ در بررسی های میدانی که طی چند روز اخیر توسط هبات اعزامی از تهران انجام شده کاملا مشخص و نمود داشت.

وی به نقش همدلی و همراهی کردن دستگاههای ذیربط در رفع مشکلات مرکز – پیرامونی شهرها تاکید کرد و گفت: دانشگاه سیستان و بلوچستان یکی از دستگاههای مهمی است که می تواند با در اختیار داشتن نیروهای توانمند و متخصص خود به این عرصه ورود پیدا کند و بصورت کارشناسی و راهبردی مشکلات این بخش را برطرف کند.

سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی وزارت علوم در ادامه تاکید کرد: نهادهای دیگری همچون بهزیستی و NGO ها نیز می توانند ورود جدی در مبحث رفع معضلات مرکز- پیرامونی شهرها داشته باشند.   

وی گفت: در سفری که به سیستان و بلوچستان انجام شد از 40 منطقه برخوردار این استان بازدید به عمل آمد که مشکلات آموزشی ، فرهنگی ، بهداشتی این نقاط مورد بررسی قرار گرفت و ان شاء ا... در بررسی های کارشناسی در استان با حضور استاندار و در مرکز به صورت مطالعاتی و راهبردی مورد ارزیابی قرار می گیرد و نتیجه اعلام خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: پتانسیل موفق جهاد دانشگاهی در سیستان و بلوچستان و انجام تحقیقات راهبردی و مطالعاتی توسط این نهاد می تواند بازوی قدرتمندی برای مسئولین استان جهت رفع مشکلات مرکز – پیرامونی شهرها باشد.

فایل های ضمیمه

کلیدواژه‌ها: پژوهشگاه ihcs research center پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی


نظر شما :