شیوه نامه "ارائه پایان نامه های دانشجویی"
طرح پیشنهادی: "ارائه پایان نامه های دانشجویی"
1 . ضرورت طرح: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به عنوان یکی از قطبهای اصلی در حوزه علوم انسانی ، میتواند سهم بیشتری در ارتقاء سطح فرهنگی جامعه ایران داشته باشد. یکی از راههای تحقق این امر ، ارائه نتایج پژوهشهای مطالعاتی در حوزه های مختلف علوم انسانی است.
از سوی دیگر دانشجویان علوم انسانی به عنوان متخصصان آینده جامعه اسلامی در دوره کارشناسی ارشد و دکترا از طریق پایان نامهها و رسالههای خود تحقیقات عمیق و در عین حال مرتبط با نیازهای جامعه انجام می دهند که عموما پس از دفاع پایان نامه در یک جلسه محدود ، به کتابخانه ها سپرده می شود و از انجام نتایج این تحقیقات استفاده لازم نمیگردد.
در همین راستا و برای کاربردی کردن تحقیقات علوم انسانی از یکسو و از سوی دیگر رسانهای نمودن آنها در جهت ایجاد تریبون برای صدای عمومی در سطح جامعه، پیشنهاد میگردد که با هماهنگی معاونت فرهنگی اجتماعی فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد و دکترا ، به ارائه سخنرانی و جلسه پرسش و پاسخ پیرامون تحقیقات پایان نامه و رساله خود، با حضور رسانه های مختلف بپردازند تا از این طریق نتایج علمی این تحقیقات در فضای رسانه ای جامعه گسترش یابد.
شیوه نامه اجرای طرح :
مرحله اول: مدیریت تحصیلات تکمیلی لیست موضوعات رسالهها و پایان نامهها به همراه اسامی مولفان آنها را در اختیار معاونت فرهنگی و اجتماعی قرار می دهد.
مرحله دوم : معاونت فرهنگی – اجتماعی با تشکیل شورایی شامل افراد ذیل پایان نامهها و رسالههای منتخب جهت ارائه سخنرانی را انتخاب می نماید:
الف- معاون فرهنگی و اجتماعی به عنوان رئیس شورا
ب- مدیر برنامه ریزی فرهنگی معاونت فرهنگی- اجتماعی به عنوان دبیر جلسات
ج- یکی از اعضای هیأت علمی پژوهشکده مرتبط با موضوع پایان نامه به انتخاب پژوهشکده مربوطه
د- مدیر تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه
ه- یکی از اعضای هیأت علمی به انتخاب معاونت فرهنگی- اجتماعی
تبصره: از میان رسالهها و پایان نامهها، مواردی قابل انتخاب است که حداقل شرایط ذیل را دارا باشد:
الف- حداقل نمره پایان نامه یا رساله 17 باشد.
ب- مدت زمان دوره تحصیلی حداکثر 3 سال برای کارشناسی ارشد و 5 سال برای دکترا باشد.
ج- موضوعات، کاربردی و مرتبط با نیازهای فرهنگی و اجتماعی جامعه باشد.
مرحله سوم: شورای مذکور موضوع نهایی را انتخاب و به معاونت فرهنگی – اجتماعی جهت انجام طرح ابلاغ مینماید.
مرحله چهارم: اجرائی شدن طرح
1- تماس با فارغ التحصیل مورد نظر جهت تهیه متن سخنرانی و پاورپوینت، هماهنگی برای روز و زمان مورد نظر برای ارائه پایان نامه یا رساله.
2- هماهنگی با روابط عمومی پژوهشگاه جهت رزرو سالن و همچنین اطلاع رسانی در سطح پژوهشگاه و رسانهها و خبرگزاریهای مختلف و ارائه گزارشی از جلسه سخنرانی و پرسش و پاسخ به رسانه های مکتوب و مجازی.
5- تدوین گزارش نهایی از برگزاری جلسه.
تبصره 1: برگزاری جلسات در پایان هر ترم انجام می پذیرد.
تبصره 2: پیگیری این موارد به عهده مدیر برنامه ریزی معاونت فرهنگی و اجتماعی است.
نظر شما :