بازتاب رسانه ای بزرگداشت سالروز درگذشت دکتر صادق آیینه وند

۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ | ۱۵:۴۲ کد : ۱۳۴۵۲ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۱۷۰۲
بازتاب رسانه ای بزرگداشت سالروز درگذشت دکتر صادق آیینه وند

معاونت فرهنگی و اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، مراسم اولین سالگرد ارتحال زنده‌یاد دکتر صادق آئینه‌وند، را روز یکشنبه 12 اردیبهشت همزمان با روز معلم برگزار کرد.

در این مراسم حسام الدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیس جمهور، احمد مسجدجامعی و مجتبی شاکری اعضای شورای شهر تهران، دکتر تسلیمی قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دکتر ضیا هاشمی معاون فرهنگی وزارتخانه، هادی خامنه­ایی،  دکتر حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی، دکتر سمیعی گیلانی، دکتر علیرضا بهشتی، علیرضا تابش، مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی، دکتر بروجردی مدیر کل روابط عمومی وزارتخانه، مهندس گیل آبادی مشاور شهردار تهران، مهندس بابایی شهردار منطقه 6 ، جمعی از استادان و پژوهشگران علوم انسانی و کارکنان پژوهشگاه به همراه خانواده آن مرحوم حضور داشتند .

در ابتدای این مراسم خیابان 64 غربی بزرگراه کردستان، به پاسداشت خدمات علمی و فرهنگی ایشان به نام دکتر صادق آیینه‌وند تغییر نام یافت.

مسجد جامعی در ابتدای مراسم گفت: دکتر آئینه وند در راستای معرفی شاعران بزرگ تاریخ تشیع تلاش‌های فراوانی انجام داد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: دکتر آئینه‌وند توجه ویژه ای به تاریخ اسلام داشت و اولین مباحث با عنوان مستقل تاریخ تحلیلی اسلام توسط ایشان مطرح شد.

وی یادآور شد: امیدواریم نامگذاری معبر یا خیابانی به نام فرهیختگان و استادان زمینه توجه بیشتر به شأن معنوی آنها را فراهم آورد.

دکتر حسینعلی قبادی رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز با گرامی داشت یاد استاد فرزانه دکتر صادق آئینه‌وند اظهار کرد: روح و اخلاق دینی و اسلامی در شخصیت استاد آیینه‌وند موج می زد و هر کس با این بزرگوار رو به رو می شد خداپرستی در آن آشکار می گشت.

قبادی افزود: استاد آیینه وند پیشاهنگ مدیریت علمی پژوهشگاه بود و ظرفیت گسترده روحی و اعتمادسازی وی در این مرکز سبب شده بود که فضای دانشکده به یک فضای معنوی تبدیل شود.

رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی افزود: استعدادیابی و اهتمام در حفظ منابع انسانی از شروط مدیریتی استاد آیینه وند در عرصه علمی پژوهشی بود و در عین حال معتقد به رفع مشکلات سازمانی در آرامش کامل بود.

وی گفت: شعار اساسی و کلیدی استاد آیینه وند اتصال به ریشه و انطباق با زمان بود و معتقد بود که اگر قدرت داشته باشیم می توان میراث های خود را با درک زمان بازآفرینی و از فراموشی آنها جلوگیری کرد.

قبادی افزود: در زمان حاضر برای توسعه و تحول در برنامه های پژوهشگاه به دنبال یک گفتمان منطقی حول خرد جمعی هستیم و سعی داریم با کسب مدیریت خلاق، بر مشکلات جامعه با هدایت و راهنمایی های وزارت علوم، گام های مهمی برداریم.

در پنل تخصصی با عنوان «جریان شناسی تاریخ اسلام» که در این مراسم برگزار شد، علی محمد ولوی، استاد تاریخ اسلام در خصوص صادق آئینه‌وند گفت: دکتر شخصیت خلاقی داشت و از ایده های جدید نیز در حوزه اسلام و تاریخ اسلام نیز استقبال می کرد.

 وی افزود: یکی از آرزوهای دکتر آئینه‌وند این بود که در تاریخ سبک و سیاق دیگری حاکم شود به نوعی که تاریخ با روش جدید و با محوریت اهورایی، خدایی و اسلامی بازنویسی شود و این نگاه متفاوت به تنهایی می تواند زمینه ساز یک انقلاب در حوزه علوم انسانی باشد.

 ولوی از دیگر اقدامات دکتر آئینه‌وند در زمینه تاریخ اسلام، تلاش برای تاسیس رشته های مختلف و زیرشاخه های مختلف تاریخی در دانشگاه ها عنوان کرد و گفت: ایشان همچنین به دنبال این بودند که نگاه دانشگاهی به تاریخ را در حوزه علمیه حاکم کنند که تا حدود زیادی موفق شدند.

 وی یکی دیگر از آرزوهای دکتر آئینه‌وند در رشته تاریخ را، جامع تر شدن و حکومت جامعیت بر این رشته برشمرد و گفت: ایشان به دنبال تاسیس دانشکده علوم تاریخی بودند و این را یکی از ضرورت های اصلی جامعه امروز می دانستند و در همین زمینه دانشگاه های علاقه مند و با ظرفیت در این زمینه را تشویق می کردند.

در ادامه این پنل، دکتر ترکمنی آذر، از دیگر شاگردان آئینه‌وند در تشریح نگاه رییس سابق پژوهشگاه علوم انسانی تاریخ اسلام گفت: ایشان انسان را به شکل واحد می دیدند و خداوند را پروردگار جهانیان می دانستند و معتقد بودند اسلام باید بشر را برای زندگی در جامعه تربیت کند. ایشان توجه خاصی به جامعه داشتند و همواره پیامبران را رسول هدایت جامعه می دانستند.

 وی گفت: دکتر آئینه‌وند همچنین در خصوص عصر غیبت امام عصر (عج) نیز سرفصل های جدیدی در تاریخ انسانیت باز کردند و با اشاره به اینکه اسلام و تاریخ اسلام در حال ادامه است همواره معتقد بودند باید انحراف های زمان صدر اسلام شناسایی شود تا در زمان حال از این انحرافات دور شویم.

 ترکمنی آذر ادامه داد: دکتر آئینه‌وند معتقد بودند در اسلام حفظ قدرت مهم نیست و مهم مکتب است و یک مدیر هوشمند اسلامی باید ارزیابی درست و منظمی از وقایع داشته باشد و مسایل روز را تشخیص دهد و همواره بر مکتب اسلامی تکیه داشته باشد.

 در ادامه این پنل، حجت الاسلام الویری، مدیر کارگروه تاریخ دانشگاه باقرالعلوم نیز در خصوص دکتر آئینه‌وند و توجه وی به رشته تاریخ اسلامی گفت: دکتر آئینه‌وند علم را یک پدیده در بستر یک فرد می دانست و معتقد بود نهادها در گسترش علم باید توجه ویژه ای داشته باشند و نهادهای علمی نباید علم را رها کنند.

 وی یادآور شد: یکی از شاخص ترین ویژگی های دکتر آئینه‌وند این بود که در کنار کار علمی به نهادهای علم هم اهتمام داشتند و معتقد بودند هیچ رشته علمی بدون توجه ویژه نهادهای علمی نمی تواند گسترش یابد.

 حجت الاسلام الویری با اشاره به اینکه در همه رشته های تاریخی و گسترش نگاه آکادمیک به تاریخ اسلام و حوزه علمیه قم دکتر آئینه‌وند نقش موثری داشتند، خاطرنشان کرد: دکتر آئینه‌وند همواره برای خانواده بزرگ تاریخ تلاش هایی انجام می دادند و در رده های اجرایی نیز پیگیر مطالبات این خانواده بزرگ بودند.

 وی در ادامه از نگاه خودش به رشته های علمی پرده برداشت و گفت: ما معتقدیم وزارت علوم برای پیشرفت شاخه های مختلف علمی باید شورای تصمیم گیری هر رشته را با وجود اساتید صاحب نام آن رشته و نماینده ای از سوی وزارت علوم تشکیل دهد تا در خصوص هر رشته علمی صاحب نظران آن تنها تصمیم گیر باشند.

 در این پنل تخصصی، دکتر جان احمدی که به عنوان مجری ایفای نقش می کرد در خصوص آثار به جا مانده از دکتر آئینه‌وند گفت: حدود 40 کتاب و بیش از 100 مقاله از دکتر به جا مانده که در تلاشیم با تکیه بر دست نوشته ها و آثار دکتر بتوانیم در زمینه تاریخ اسلامی کارهای به جا مانده از ایشان را ادامه دهیم.


 

 



 مهر

اولین سالگرد درگذشت دکتر صادق آئینه وند ۱۲ اردیبهشت برگزار می‌شود

اولین سالگرد درگذشت استاد صادق آئینه وند ۱۲ اردیبهشت در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم اولین سالگرد درگذشت دکتر صادق آئینه وند مصادف با روز معلم ۱۲ اردیبهشت ماه ساعت ۹ الی ۱۱ در محل سالن حکمت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.

این مراسم با حضور دکتر علی اکبر ولایتی در محل سالن حکمت  پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی واقع در، بزرگراه کردستان،  نبش ۶۴ غربی جنب ساختمان های آ اس پ برگزار می شود.

 

آنا 

آیین نامگذاری خیابان دکتر صادق آئینه‌وند برگزار شد

5/1/2016 12:11:00 PM

آیین پلاک‌کوبی خیابان 64 یوسف‌آباد به نام دکتر صادق آئینه‌وند روز یکشنبه 12 اردیبهشت همزمان با روز معلم با حضور چهره‌های علمی و دانشگاهی، مدیران شهری و خانواده آن مرحوم در محل پژوهشکده علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، احمد مسجدجامعی، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران در ابتدای این مراسم که در مرکز پژوهش‌های علوم انسانی برگزار شد، با اشاره به ویژگی‌های منطقه 6 که بیشترین افراد تحصیل‌کرده را داراست، گفت: این نامگذاری با درخواست پژوهشکده علوم انسانی و پیگیری‌های صورت گرفته توسط شهرداری منطقه ۶ و تصویب شورای اسلامی شهر تهران صورت گرفت و خوشحالیم که در این روز که به نام روز معلم نامیده شده و در سالگرد فقدان این چهره ماندگار، خیابان 64 یوسف آباد به نام این چهره ماندگار تاریخ اسلام نامگذاری شد .

وی با اشاره به نامگذاری خیابانی به نام دکتر فرهنگی و شهید گاگیک طومانیان از شهدای ارامنه در سال گذشته از اهتمام شهرداری منطقه 6 و پیگیری‌های ویژه بابائی جهت نامگذاری خیابان به نام مشاهیر در سطح این منطقه قدردانی کرد.

مسجد جامعی در ادامه با اشاره به ویژگی‌های دکتر صادق آئینه وند و پایه گذاری مباحث تاریخی و تحلیلی اسلام، فقدان وی در اوج پختگی را ضربه جبران‌ناپذیری به جامعه علمی و پژوهشگران تاریخ اسلام دانست و افزود: حرکت ویژه‌ای که ایشان با علامه محمدرضا حکیمی در پژوهش پیرامون شاعران بزرگ تاریخ تشیع پایه گذاری کرد، نسلی از شاعران حماسی را تربیت کرد .

در ادامه این برنامه شاکری، رئیس کمیسیون نامگذاری اماکن و معابر شورای شهر با اشاره به ابعاد وجودی شخصیت مرحوم آئینه وند بیان داشت: خاطرات و اندیشه مشاهیر بایستی به نسل‌های بعدی منتقل شود و این نامگذاری‌ها می‌تواند به این امر کمک کند.

وی همچنین از آمادگی شورای شهر تهران جهت اعطای جایزه کتاب سال تاریخ اسلام به نام دکتر صادق آئینه وند خبر داد .

عظیم بابائی، شهردار منطقه 6 با بیان ضرورت اهمیت تکریم چهره‌های ماندگارعلمی کشور گفت: نامگذاری‌ها در شهر با هویت آن رابطه دارند. هویت منطقه ۶، هویتی علمی و دانشگاهی است و این مسئله بایستی در نامگذاری‌های معابر شهری نیز ظهور و بروز یابد.

وی با بیان اینکه در این سال‌ها برخی معابر شهری به نام ورزشکاران و هنرمندان نامی کشور تغییر یافته است، افزود: ضرورت دارد در این مسئله توجه بیشتری به مفاخر و مشاهیر ادبی، فرهنگی و علمی کشور شود . .

به گزارش آنا، صادق آئینه‌وند دانش‌آموخته دکترای تاریخ اسلام از دانشگاه القدیس یوسف لبنان، استاد دانشگاه تربیت مدرس و رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی بود. از او حدود 100 مقاله و ۳۳ ترجمه و تالیف به یادگار مانده است. وی پس از تحمل یک دوره بیماری سال گذشته دار فانی را وداع گفت .



ایکنا

در سالگشت درگذشت چهره ماندگار تاریخ اسلام؛

نامگذاری خیابان ۶۴ یوسف آباد به نام دکتر صادق آئینه‌وند

گروه جامعه: آیین پلاک کوبی خیابان دکتر صادق آئیینه‌وند روز یکشنبه، ۱۲ اردیبهشت با حضور چهره‌های علمی و دانشگاهی، مدیران شهری و خانواده آن مرحوم در محل پژوهشکده علوم انسانی واقع در خیابان ۶۴ یوسف آباد برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مانی جعفریان، قائم مقام منطقه شش شهرداری تهران با اعلام این خبر گفت‌: با درخواست پژوهشکده علوم انسانی و پیگیری‌های صورت گرفته توسط شهرداری منطقه ۶ و تصویب شورای اسلامی شهر تهران، خیابان ۶۴ یوسف آباد به نام این چهره‌ماندگار تاریخ اسلام نامگذاری می‌شود .

جعفریان با بیان ضرورت اهمیت تکریم چهره‌های ماندگار علمی کشور گفت‌: نامگذاری‌ها در شهر با هویت آن رابطه دارند. هویت منطقه ۶، هویتی علمی و دانشگاهی است و این مسئله بایستی در نامگذاری های معابر شهری نیز ظهور و بروز یابد.

وی با بیان اینکه در این سال‌ها برخی معابر شهری به نام ورزشکاران و هنرمندان نامی کشور تغییر یافته است، خاطر نشان کرد‌: ضرورت دارد در این مسئله توجه بیشتری به مفاخر و مشاهیر ادبی، فرهنگی و علمی کشور شود .

دکتر صادق آئینه‌وند دانش‌آموخته دکترای تاریخ اسلام از دانشگاه القدیس یوسف لبنان، استاد دانشگاه تربیت مدرس و رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی بود. از او حدود ۱۰۰ مقاله و ۳۳ ترجمه و تالیف به یادگار مانده است. وی پس از تحمل یک دوره بیماری سال گذشته دار فانی را وداع گفت .

آیین پلاک کوبی این خیابان در روز یکشنبه ۱۲ اردیبهشت همزمان با روز معلم با حضور چهره های علمی و دانشگاهی، مدیران شهری و خانواده آن مرحوم در محل پژوهشکده علوم انسانی واقع در خیابان ۶۴ یوسف آباد برگزار خواهد شد.


فارس

نامگذاری یک خیابان به نام زنده‌یاد «صادق آیینه‌وند»

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس،‌ همزمان با نخستین سالگرد درگذشت صادق آیینه‌وند، استاد تاریخ اسلام و رییس فقید پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، خیابان 64 غربی در بزرگراه کردستان به نام وی تغییر نام داد.این نامگذاری به پاسداشت خدمات علمی و فرهنگی مرحوم آیینه وند صورت گرفته است. در مراسم رونمایی از نام جدید خیابان، حسام الدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیس جمهور، احمد مسجدجامعی و مجتبی شاکری اعضای شورای شهر تهران، تسلیمی قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و ضیاء هاشمی معاون فرهنگی این وزارتخانه، گیل آبادی مشاور شهردار تهران و جمعی از استادان و پژوهشگران علوم انسانی و کارکنان پژوهشگاه به همراه خانواده آن مرحوم حضور داشتند.در ادامه این مراسم،‌ احمد مسجدجامعی، رییس شورای شهر تهران در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی سخنانی به منظور پاسداشت صادق آیینه‌وند بیان کرد.انتهای پیام/

برگزاری مراسم نخستین سالگرد درگذشت دکتر صادق آئینه وند

مراسم نخستین سالگرد درگذشت استاد فرهیخته دکتر صادق آیینه‌وند به همراه رونمایی از ارج نامه آیینه صادق روز سه شنبه چهاردهم اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، به مناسبت نخستین سالگرد درگذشت چهره ماندگار تاریخ اسلام دکتر صادق آئینه وند، مراسم یادبودی با حضور اساتید، صاحبنظران و علاقمندان آن استاد فقید روز سه شنبه چهاردهم اردیبهشت ماه از ساعت 14 تا 17 در سالن اجتماعات شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود که طی آن از ارج نامه آیینه صادق رونمایی می‌گردد . دکتر محمدجعفر حبیب زاده، عضو هیأت علمی دانشکده علوم‌انسانی ضمن اعلام خبر برگزاری این مراسم در خصوص "ارج نامه آیینه صادق" گفت: "ارج نامه آئینه صادق" مشتمل بر تعدادی مقاله به قلم اساتید گروه‌های مختلف آموزشی، دلنوشته‌ها و خاطرات علاقمندان و همکاران آن استاد فرهیخته به انضمام زندگی نامه و تصاویر ایشان می‌باشد که به منظور قدردانی و ارج نهادن بر جایگاه علمی و اخلاقی دکتر آئینه‌وند گردآوری و تهیه شده است. وی افزود: با هدف زنده نگه داشتن یاد دکتر آئینه‌وند، که به تعبیری نماد اسلام رحمانی بود، دو مراسم یادبود، یکی در روز یکشنبه دوازدهم اردیبهشت ماه از ساعت 13 تا 15 در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و دیگری در روز سه شنبه چهاردهم اردیبهشت ماه از ساعت 14 تا 17 در سالن اجتماعات شهید مطهری دانشگاه با حضور شخصیت‌های برجسته علمی و فرهنگی برگزار می‌شود.

 

مهر

خیابان ۶۴ غربی بزرگراه کردستان به نام «صادق آیینه‌وند» تغییر یافت

همزمان با اولین سالگرد درگذشت زنده یاد دکتر صادق آیینه وند استاد تاریخ اسلام خیابان ۶۴ غربی بزرگراه کردستان به نام وی تغییر یافت.

به گزارش خبرگزاری مهر، صبح امروز، یکشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ همزمان با اولین سالگرد ارتحال زنده‌یاد دکتر صادق آیینه‌وند خیابان ۶۴ غربی بزرگراه کردستان، به پاسداشت خدمات علمی و فرهنگی ایشان به نام دکتر صادق آیینه‌وند تغییر نام یافت.

در این مراسم حسام الدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیس جمهور، احمد مسجدجامعی و مجتبی شاکری اعضای شورای شهر تهران، دکتر تسلیمی قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دکتر ضیا هاشمی معاون فرهنگی وزارتخانه، مهندس گیل آبادی مشاور شهردار تهران، مهندس بابایی شهردار منطقه ۶ ، استادان و پژوهشگران و کارکنان پژوهشگاه به همراه خانواده آن مرحوم حضور داشتند.

مسجد جامعی در ابتدای مراسم گفت: دکتر آئینه وند در راستای معرفی شاعران بزرگ تاریخ تشیع تلاش‌های فراوانی انجام داد. وی توجه ویژه ای به تاریخ اسلام داشت و اولین مباحث با عنوان مستقل تاریخ تحلیلی اسلام توسط وی مطرح شد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: امیدواریم نامگذاری معبر یا خیابانی به نام فرهیختگان و استادان زمینه توجه بیشتر به شأن معنوی آنها را فراهم آورد.

دکتر حسینعلی قبادی رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز با گرامیداشت یاد استاد فرزانه دکتر صادق آئینه‌وند اظهار کرد: روح و اخلاق دینی و اسلامی در شخصیت استاد آیینه‌وند موج می زد و هر کس با این بزرگوار رو به رو می شد خداپرستی در آن آشکار می گشت.

قبادی افزود: استاد آیینه وند پیشاهنگ مدیریت علمی پژوهشگاه بود و ظرفیت گسترده روحی و اعتمادسازی وی در این مرکز سبب شده بود که فضای دانشکده به یک فضای معنوی تبدیل شود.

رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی افزود: استعدادیابی و اهتمام در حفظ منابع انسانی از شروط مدیریتی استاد آیینه وند در عرصه علمی پژوهشی بود و در عین حال معتقد به رفع مشکلات سازمانی در آرامش کامل بود.

وی گفت: شعار اساسی و کلیدی استاد آیینه وند اتصال به ریشه و انطباق با زمان بود و معتقد بود که اگر قدرت داشته باشیم می توان میراث های خود را با درک زمان بازآفرینی و از فراموشی آنها جلوگیری کرد.

قبادی افزود: در زمان حاضر برای توسعه و تحول در برنامه های پژوهشگاه به دنبال یک گفتمان منطقی حول خرد جمعی هستیم و سعی داریم با کسب مدیریت خلاق، بر مشکلات جامعه با هدایت و راهنمایی های وزارت علوم، گام های مهمی برداریم.

در پنل تخصصی با عنوان «جریان شناسی تاریخ اسلام» که در این مراسم برگزار شد، علی محمد ولوی، استاد تاریخ اسلام در خصوص صادق آئینه‌وند گفت: دکتر شخصیت خلاقی داشت و از ایده های جدید نیز در حوزه اسلام و تاریخ اسلام نیز استقبال می کرد.

وی افزود: یکی از آرزوهای دکتر آئینه‌وند این بود که در تاریخ سبک و سیاق دیگری حاکم شود به نوعی که تاریخ با روش جدید و با محوریت اهورایی، خدایی و اسلامی بازنویسی شود و این نگاه متفاوت به تنهایی می تواند زمینه ساز یک انقلاب در حوزه علوم انسانی باشد.

ولوی از دیگر اقدامات دکتر آئینه‌وند در زمینه تاریخ اسلام، تلاش برای تاسیس رشته های مختلف و زیرشاخه های مختلف تاریخی در دانشگاه ها عنوان کرد و گفت: وی همچنین به دنبال این بود که نگاه دانشگاهی به تاریخ را در حوزه علمیه حاکم کند که تا حدود زیادی موفق شد.

وی یکی دیگر از آرزوهای دکتر آئینه‌وند در رشته تاریخ را، جامع تر شدن و حکومت جامعیت بر این رشته برشمرد و گفت: ایشان به دنبال تاسیس دانشکده علوم تاریخی بود و این را یکی از ضرورت های اصلی جامعه امروز می دانست و در همین زمینه دانشگاه های علاقه مند و با ظرفیت در این زمینه را تشویق می کرد.

 در ادامه این پنل، دکتر ترکمنی آذر، از دیگر شاگردان آئینه‌وند در تشریح نگاه رییس سابق پژوهشگاه علوم انسانی تاریخ اسلام گفت: ایشان انسان را به شکل واحد می دید و خداوند را پروردگار جهانیان می دانست و معتقد بود اسلام باید بشر را برای زندگی در جامعه تربیت کند. ایشان توجه خاصی به جامعه داشت و همواره پیامبران را رسول هدایت جامعه می دانست.

 وی گفت: دکتر آئینه‌وند همچنین در خصوص عصر غیبت امام عصر (عج) نیز سرفصل های جدیدی در تاریخ انسانیت باز کرد و با اشاره به اینکه اسلام و تاریخ اسلام در حال ادامه است همواره معتقد بود باید انحراف های زمان صدر اسلام شناسایی شود تا در زمان حال از این انحرافات دور شویم.

 ترکمنی آذر ادامه داد: دکتر آئینه‌وند معتقد بودند در اسلام حفظ قدرت مهم نیست و مهم مکتب است و یک مدیر هوشمند اسلامی باید ارزیابی درست و منظمی از وقایع داشته باشد و مسایل روز را تشخیص دهد و همواره بر مکتب اسلامی تکیه داشته باشد.

در ادامه این پنل، حجت الاسلام الویری، مدیر کارگروه تاریخ دانشگاه باقرالعلوم نیز در خصوص دکتر آئینه‌وند و توجه وی به رشته تاریخ اسلامی گفت: دکتر آئینه‌وند علم را یک پدیده در بستر یک فرد می دانست و معتقد بود نهادها در گسترش علم باید توجه ویژه ای داشته باشند و نهادهای علمی نباید علم را رها کنند.

وی یادآور شد: یکی از شاخص ترین ویژگی های دکتر آئینه‌وند این بود که در کنار کار علمی به نهادهای علم هم اهتمام داشت و معتقد بود هیچ رشته علمی بدون توجه ویژه نهادهای علمی نمی تواند گسترش یابد.

حجت الاسلام الویری با اشاره به اینکه در همه رشته های تاریخی و گسترش نگاه آکادمیک به تاریخ اسلام و حوزه علمیه قم دکتر آئینه‌وند نقش موثری داشت، خاطرنشان کرد: دکتر آئینه‌وند همواره برای خانواده بزرگ تاریخ تلاش هایی انجام می داد و در رده های اجرایی نیز پیگیر مطالبات این خانواده بزرگ بود.

وی در ادامه از نگاه خودش به رشته های علمی پرده برداشت و گفت: ما معتقدیم وزارت علوم برای پیشرفت شاخه های مختلف علمی باید شورای تصمیم گیری هر رشته را با وجود اساتید صاحب نام آن رشته و نماینده ای از سوی وزارت علوم تشکیل دهد تا در خصوص هر رشته علمی صاحب نظران آن تنها تصمیم گیر باشند.

 در این پنل تخصصی، دکتر جان احمدی که به عنوان مجری ایفای نقش می کرد در خصوص آثار به جا مانده از دکتر آئینه‌وند گفت: حدود ۴۰ کتاب و بیش از ۱۰۰ مقاله از دکتر به جا مانده که در تلاشیم با تکیه بر دست نوشته ها و آثار دکتر بتوانیم در زمینه تاریخ اسلامی کارهای به جا مانده از وی را ادامه دهیم.

 

وزارت علوم

شرح خبر مراسم بزرگداشت مرحوم دکتر صادق آئینه وند با حضور مشاور فرهنگی رئیس جمهور و قائم مقام وزیر علوم در پژوهشگاه علوم انسانی برگزار شد

مراسم بزرگداشت مرحوم دکتر صادق آئینه وند چهره ماندگار علوم انسانی و رئیس  سابق پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ،  با حضور  دکتر حسام الدین آشنا ، مشاور فرهنگی رئیس جمهور،دکتر محمد سعید تسلیمی قائم مقام وزیر علوم،دکتر فریدون مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی این وزارت و جمعی از روسای دانشگاهها محققان  علوم انسانی و خانواده ایشان در این پژوهشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، در این مراسم احمد مسجد جامعی عضو شورای اسلامی  شهر تهران  به بیان خاطراتی از دوران دانشجویی مرحوم دکتر صادق آئینه وند و مسیر فعالیت های علمی و فرهنگی وی پرداخت و نقش دکتر آئینه وند را در تقویت دانش تاریخ تحلیلی اسلام  بسیار مهم دانست.

در ادامه مجتبی شاکری عضو شورای اسلامی شهر تهران و رئیس کمیسیون نامگذاری این شورا ، فرآیند تصویب نامگذاری خیابان مجاور پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به نام دکتر آئینه وند را تشریح کرد و از آمادگی این شورا برای حمایت از تاسیس جایزه ای به نام دکتر آیینه وند  در موضوع تاریخ اسلام خبر داد.

همچنین دکتر حسینعلی قبادی رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی که در زمان ریاست دکتر آئینه وند معاونت ایشان را بر عهده داشته است  ضمن اشاره به دانش بالای مرحوم دکتر آئینه وند گفت: وی از نظر اخلاقی نیز بسیار سرآمد بود  و صبر ،متانت  و شکیبایی ایشان برای همه همکاران و نزدیکان یک الگو بود.

وی افزود:مرحوم دکتر آیینه وند با مدیریت اخلاق مدار خود  توانسته بود  در مدت کوتاهی اعتماد محققان و همکاران دانشگاهی را جلب کند و محیطی پویا و سر زنده برای فعالیت علمی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی فراهم کند.

بر اساس این گزارش،  در ادامه این برنامه  همسر  و همکاران دکتر آئینه وند  به بیان خاطرات خود از این استاد گرانقدر پرداختند و کلیب هایی نیز از سخنان  این استاد فقید پخش شد.

 گفتنی است در حاشیه مراسم سالگرد دکتر صادق آیینه وند از تابلو خیابان دکتر صادق آیینه وند  با حضور دکتر آشنا مشاور فرهنگی رئیس جمهور ، معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم ، احمد مسجد جامعی و مجتبی شاکری  از اعضای شورای اسلامی شهر تهران و  شهردار منطقه 6 تهران  رونمایی شد.

گفتنی است با پیشنهاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی  و تصویب شورای شهر اسلامی  تهران خیابان 64 غربی کردستان به نام دکتر صادق آیینه وند تغییر یافته بود که امروز با حضور جمعی از مسئولان از آن رونمایی شد.


سایت دانشگاه علامه طباطبایی

با حضور رئیس دانشگاه علامه انجام شد؛آئین نامگذاری یکی از خیابان های تهران به نام دکتر صادق آئینه‌وند

آئین نامگذاری خیابان ۶۴ غربی یوسف آباد با نام دکتر صادق آئینه‌وند با حضور حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبائی و جمعی از مسئولان برگزار شد.

به گزارش عطنا، خیابان ۶۴ غربی منطقه یوسف آباد، طی آئینی به مناسبت گرامیداشت سالروز درگذشت دکتر صادق آئینه وند و همزمان با روز معلم، با حضور چهره‌های علمی و دانشگاهی، مدیران شهری و خانواده آن مرحوم، به نام این پژوهشگر تاریخ و علوم اسلامی نامگذاری شد.

این آئین با حضور حسام الدین آشنا مشاور رئیس جمهوری، سالار آملی قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبائی، عظیم بابایی شهردار منطقه شش پایتخت و احمد مسجد جامعی و مجتبی شاکری دو عضو شورای اسلامی شهر تهران در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.

دکتر صادق آئینه وند دانش آموخته دکترای تاریخ اسلام از دانشگاه القدیس یوسف لبنان، استاد دانشگاه تربیت مدرس و رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و عضو شورای تحول علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس کارگروه تاریخ شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی بود.

وی همچنین مسئولیت‌های فرهنگی متعددی از جمله مدیریت کل پژوهش‌ها و برنامه‌ریزی فرهنگی، ریاست مرکز سیاست علمی و پژوهشی وزارت آموزش عالی و ریاست دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس را برعهده داشت. از دکتر آئینه وند، حدود ۱۰۰ مقاله و ۳۳ ترجمه و تالیف به یادگار مانده است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در این آئین با بیان اینکه دکتر صادق آئینه وند در زمان جنگ و دفاع مقدس کارهای ویژه ای انجام داد، گفت: کارهای آئینه وند بر ادبیات حماسی بسیار تأثیرگذار بود.

احمد مسجدجامعی افزود: نسلی از شاعرانی که اشعارشان در این زمینه فراگیر شد محصول این دوره کاری دکتر آئینه وند بود.

وی اظهار کرد: دکتر آئینه وند در راستای معرفی شاعران بزرگ تاریخ تشیع تلاش های فراوانی انجام داد و توجه ویژه ای به تاریخ اسلام داشت و اولین مباحث با عنوان مستقل تاریخ تحلیلی اسلام توسط ایشان مطرح شد.

مسجدجامعی تصریح کرد: امیدواریم نامگذاری معبر یا خیابانی به نام فرهیختگان و استادان زمینه توجه بیشتر به شأن معنوی آنها را فراهم آورد.

عظیم بابائی شهردار منطقه ۶ نیز در این مراسم با بیان ضرورت اهمیت تکریم چهره‌های ماندگارعلمی کشور، گفت: نامگذاری‌ها در شهر با هویت آن رابطه دارند. هویت منطقه ۶، هویتی علمی و دانشگاهی است و این مساله بایستی در نامگذاری‌های معابر شهری نیز ظهور و بروز یابد.

لازم به یادآوری است؛ دکتر صادق آئینه وند پدر علم تاریخ اسلام در ایران، در ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ در سن ۶۳ سالگی به دلیل ابتلا به بیماری نارسایی خونی در بیمارستان لاله تهران درگذشت. پیکر آئینه وند در ۲۰ اردیبهشت در پژوهشگاه علوم انسانی و سپس در دانشگاه تربیت مدرس تشییع گردید و در قطعه نام آوران بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

 

ایرنا

در جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران:

خیابان 64 غربی در منطقه شش شهر تهران به نام صادق آیینه وند شد

تهران - ایرنا - اعضای شورای اسلامی شهر تهران تغییر نام خیابان 64 غربی در منطقه شش شهرداری تهران به نام 'صادق آیینه وند' استاد دانشگاه و چهره ماندگار تاریخ را تصویب کردند.


به گزارش ایرنا در جریان دویست و سی و هفتمین جلسه علنی شورای شهر تهران، طرح نامگذاری و تغییر نام معابر 19 معبر و خیابان شهر تهران را در دستور کار قرار داده و تصویب کردند.
بر اساس تصویب شورای شهر تهران خیابان مخابرات در منطقه پنج شهرداری تهران به نام شهید آلفرد سرکیس اردشاهی، خیابان 108 در منطقه هشت شهرداری به نام شهید میربلوکی، خیابان 64 غربی در منطقه شش به صادق آیینه وند و بن بست سراج در منطقه 17 به نام شهید حسین رضا محمدی تغییر یافت.
همچنین اعضای شورای شهر یک فوریت لایحه 'تعیین نرخ حق توقف پارکینگ های عمومی در شهر تهران' در دستورکار قرار داده و تصویب کردند.
اعضای شورای شهر تهران همچنین لایحه 'منشور حقوق و تکالیف شهروندی' را بررسی و به آن رای دادند.
بررسی لایحه 'تامین و استقلال منابع مالی پایدار سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی' نیز در دستور کار اعضای شورای شهر قرار گرفت که مقرر شد کمیسیون های برنامه و بودجه، نظارت و حقوقی موارد را بررسی و به هیات رئیسه اعلام کنند.
مصوبات شورای اسلامی شهر تهران برای تایید به فرمانداری تهران اعلام و پس از کسب تاییدیه فرمانداری برای اجرا به شهرداری ابلاغ می شود.



خبرآنلاین

نامگذاری خیابانی به نام صادق آیینه‌وند


وبلاگ > مسجدجامعی، احمد - عضو شورای اسلامی شهر تهران، در مراسم نامگذاری خیابان مرحوم آیینه‌وند،‌به بیان ابعاد شخصیتی او پرداخت.

بزرگداشت مرحوم دکتر صادق آیینه‌وند در اولین سالگرد درگذشت آن استاد اخلاق و تاریخ اسلام دیروز،‌ در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد. قبل از آغاز مراسم بزرگداشت، خیابان 64 غربی بزرگراه کردستان به نام صادق آیینه‌وند تغییر کرد. نامگذاری خیابان صادق آئینه وند با حضور حسام الدین آشنا مشاور رئیس جمهوری، سالار آملی قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی، عظیم بابایی شهردار منطقه 6، احمد مسجد جامعی و مجتبی شاکری دو عضو شورای اسلامی شهر تهران و خانواده مرحوم آیینه‌وند در پژوهشگاه علوم انسانی و برگزار شد.

در این مراسم احمد مسجد جامعی با اشاره به مناسبت های امروز ضمن تجلیل از مقام علمی و اخلاقی مرحوم آیینه‌وند اظهار کرد: «موضوع نامگذاری خیابان مقابل پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی مدت‌ها بود که در کمسیون نامگذاری شورای شهر مصوب شده بود و چقدر خوب شد که این رونمایی از تابلو این خیابان در روز معلم انجام شد.»

او با بیان خاطراتی از دوران دانشجویی و آشنایی با دکتر آیینه‌وند در دانشگاه تهران یادآور شد: «مرحوم آیینه‌وند از دوستان دوران دانشجویی ما بود. در آن زمان هر وقت صحبت از معلم می شد یاد صمد بهرنگی می افتادیم که یک معلم با دغدغه آموزش کودکان و کودکان کار را داشت. در کتابخانه دانشگاه کتاب های صمد بهرنگی هم بود. مرحوم آیینه‌وند در آن مقطع در دایر کردن کلاس های نهج البلاغه آقای حکیمی نقش مؤثری داشت.»

مسجدجامعی افزود: «در آن مقطع من نیز جزو نماینده های دانشجویان بودم و سعی مان بر این بود که از همه ظرفیت ها و شخصیت های فرهنگی طیف های مختلف استفاده کنیم و با وجود اینکه طیف فکری ما مشخص بود ولی منجر به ترد سایر افکار و سلایق نمی شد.»

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه دکتر آیینه‌وند محصول و رشد یافته آن فضای باز دانشگاه بود بیان کرد: «ایشان همزمان با فعالیت های دوره انقلاب اسلامی در سالهای 58-59 اولین کتاب تاریح تحلیلی اسلام را منتشر کردند.»

او ادامه داد: «مرحوم آیینه‌وند در دوران دفاع مقدس و بعد از آن شعر شاعران بزرگ تاریخ تشیع را ترجمه کردند و در آن مقطع بر شاعران دفاع مقدس نیز تاثیرگذار بودند.»

مسجد جامعی در پایان گفت: «ذوق تاریخ نگاری آیینه‌وند به تاریخ نگاری مرحوم شهیدی نزدیک بود.»

 

فایل های ضمیمه


نظر شما :