گزارش اجمالی سفر استانی معاونت فرهنگی و اجتماعی پژوهشگاه به سیستان و بلوچستان
در فهرست سیاستگذاریها و برنامهریزیهای پنج ساله معاونت فرهنگی و اجتماعی پژوهشگاه یکی از نکات مورد تاکید ، پیوند طرحهای پژوهشی اعضای هیات علمی به مسائل فرهنگی و اجتماعی در سطح ملی است. آشنایی مستقیم و مواجهه آشکار استادان پژوهشگاه با مؤلفههای انسانی ، فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی استانهای کشور ، یکی از راههای عملیاتی کردن سیاست مذکور است. به همین سبب ، چند سفر استانی تا پایان 1394 در برنامههای معاونت فرهنگی قرار گرفته بود که در آبان ماه سال جاری به انجام رسید .
در مرحله اجرای سیاستهای مرتبط با سفرهای استانی ، گزینش استانها و شهرها با توجه به میزان حساسیت آنها در نهادهای تصمیمگیر و سیاستگذار کشور صورت گرفت . برای نمونه ، توجه به ظرفیتهای توسعه در مناطقی که به سبب شکافهای قومی یا مذهبی مغفول ماندهاند از اطراف این سفرهاست که از جمله آنها ، سیستان و بلوچستان است.
روز جمعه 22 آبان 1394 ، هیات اعزامی معاونت فرهنگی و اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و اجتماعی به شهر زاهدان سفر کرد. اعضای گروه بر اساس فعالیتها و وظایف تعریف شده که در پی آمده است، طی یک نشست مقدماتی با استاندار سابق سیستان و بلوچستان در پژوهشگاه علوم انسانی و اجتماعی ، تعامل و گفتگوهای فرهنگی خود را با سطح مدیریت استان آغاز کرد:
- خانم دکتر اشرف بروجردی (معاون محترم فرهنگی – اجتماعی /سرپرست گروه)- آقای دکتر نعمت الله فاضلی (عضو هیات علمی پژوهشکده علوم اجتماعی /دارای تخصص در برنامه ریزی شهری)
- خانم دکتر فاطمه جان احمدی (عضو هیات علمی دانشگاه الزهراء /استاد مدعو در دانشگاه سیستان و بلوچستان و آگاه به مسائل استانداران و دانشجویان)
- آقای دکتر سیروس نصر الله زاده (عضو هیات علمی پژوهشکده زبانشناسی /آشنا با تاریخ و گویشهای منطقه و میراث فرهنگی )
- خانم دکتر زهرا حیاتی (عضو هیات علمی پژوهشکده ادبیات/ عضو کارگروه مطالعات مربوط به استان سیستان و بلوچستان در پژوهشکده فناوری سازی در علوم انسانی و اجتماعی).
- آقای منوچهر صابر (کارشناس ارشد فرهنگی / مدیر اجرایی سفرهای استانی در معاونت فرهنگی و اجتماعی ).
گروه اعزامی معاونت فرهنگی و اجتماعی پژوهشکده در دو برنامه کلی حضور یافتند :
الف: بازدید از زندگی شهری یا مراکزی که بازتاب دهنده آسیبهای اجتماعی هستند، مانند مرکز بازپروری زنان معتاد در شیرآباد ،خانه (پرورشگاه) کودکان گرفتار در دام مواد مخدر ، مدارس حاشیه شهر چابهار و شرایط اسفبار زیستی و تحصیلی .
ب: دیدار با مسئوولین سیاسی و محافل دانشگاهی مانند حضور در جلسه گردهمآیی استادان دانشگاه سیستان و بلوچستان ، حضور در نشست مشترک با دانشجویان دانشگاه، دیدار با استاندار سیستان و بلوچستان ، شرکت در جلسه مشترک استانداری و مشاوران جوان فرمانداریها و بخشداریها؛ دیدار با اعضای شورای شهر زاهدان و مذاکره با فرماندار چابهار جهت ورود پژوهشگاه به یکی از طرحهای مطالعاتی مرتبط با توسعه سواحل مکران.
نظر شما :