دکتر ابتکار: دکتر آئینه وند با استفاده از خشونت در ترویج دین اسلام مخالف بود
مصاحبه گر: بدریه جوکاری- دانشجوی کارشناسی ارشد رسانه
صبح است و دانشگاه تربیت مدرس تهران زیر نم باران، در سوگ مردی نشسته است که دیرینه سخن ها با دانشجویانش داشته است. این صبح اما بی "آیینه" روی او، دیگر "صادق" نیست و مثل اندیشه های اطراف ابری پوشیده است. چهره ماندگار عرصه اندیشه، راهی سفری بی بازگشت و چهره های آشنا به بدرقه اش جمع شده اند. خانم دکتر ابتکار نیز از دوستان دیرینه دکتر آیینه وند، در میان همراهان حضوری هر چند بسیار کوتاه اما گرم و صمیمی داشت.
دکترمعصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست در هیاهوی جمعیت سنگین تشییع کنندگان، در مصاحبه ای بسیار کوتاه با خبرنگاران به بیان نظراتش درباره دکتر صادق آیینهوند می پردازد. ابتدا از سابقه آشنایی اش با استاد تاریخ می گوید، قبل از انقلاب اسلامی، زمانی که دانشجو بود و از همان زمان نگاهی دقیق، نگاهی امانتدار و صدایی رسا در بیان تاریخ داشت. این خصوصیات به ویژه در بیان تاریخ صدر اسلام و تحلیل کارشناسانه ای که از آن داشت، مشهود بود.
وی در ادامه از توجه ویژه دکتر آیینه وند به عرصه پژوهش درباره مسایل زنان و تلاش دلسوزانه و بی وقفه ایشان برای تاسیس رشته مطالعات زنان می گوید؛به عنوان عضو هیات موسس و هیات امنای مرکز مطالعات زنان، دکتر آیینه وند با وجود تمام دیدگاه های محدود کننده و مخالف این قضیه بالاخره رشته مطالعات زنان را به یاری چند تن از همکاران تاسیس نمودند که هم اکنون از رشته های خوب و کارآمد دانشگاهی است.
مسئول سازمان محیط زیست دکتر آیینه وند را از جمله اندیشمندان و فعالان عرصه "اسلام رحمانی" دانست و اظهار داشت که ایشان همواره با استفاده از خشونت در دینداری و ترویج و تبیین دین مبین اسلام مخالف بود و دین اسلام را دین مودت و رحمت می دانست. این نگرش و بینش سرشار مهر و عطوفت در سخنان و زندگی عملی ایشان نیز هویدا بود.
در پایان با ذکر دیگر محصنات این چهره به یادماندنی، اذعان کرد که آسمان اندیشه و تاریخ شاید دیگر نتواند تا سالها پس از این چنین شخصیتی به خود ببیند .
نظر شما :